Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Donație de măști Profi pentru medici și polițiști

28 martie 2020

PROFI a donat în această săptămâna 1000 de măști de protecție către rețeaua de sănătate Regina Maria și alte 100 către inspectoratele de poliție Timiș și Arad. Aceste măști sunt identice cu cele care protejează sănătatea miilor de angajați PROFI din magazine și depozite, oameni care, furnizând hrană pentru populație, se află în prima linie a luptei cu pandemia Covid-19, muncă lor neputându-se face de acasă.

„Mai mult ca oricând, în astfel de momente trebuie să dăm dovadă de solidaritate implicându-ne direct în eforturile pe care întreaga societate le face pentru a depăși cu bine și cât mai repede criză care ne afectează pe toți,” declara Pawel Musial, Director general  al lanțului de magazine PROFI. „Orice acțiune care protejează suplimentar categoriile profesionale expuse direct la contactul cu alte persoane împiedică răspândirea epidemiei, salvează vieți omenești și aduce mai aproape momentul când societatea va reveni la o viață normală”.

Preocupată să asigure un mediu cât mai sigur pentru angajații săi, încă de la primele semne că virusul poate amenința România, rețeaua PROFI a început să caute soluții. Că răspuns la lipsa de pe piață a măștilor protectoare din hârtie sau textile, PROFI nu a ezitat să-și creeze un model propriu de masca, din plastic transparent, care oferă un plus de protecție celor care o poartă, deoarece le acoperă nu doar nasul și gură, ci și ochii. Statistici medicale atestă că virusurile ajung în organism în proporție de 85% prin gură, 10% prin nas și 5% prin ochi.

Solidar cu medicii care reprezintă una dintre categoriile cele mai expuse în lupta cu noul virus, PROFI a donat către Rețeaua de Sănătate Regina Maria 1000 de astfel de măști din plastic.

”Vizierele primite de la dumneavoastră minimizează riscul infectării cu virusul SARS-Cov2 (coronavirus)” afirmă dr. Nirvana Georgescu, medic pneumolog la spitalul Regina Maria, din București.

O altă categorie deosebit de expusă la contaminare sunt polițiștii și jandarmii aflați, și ei la, datorie zi și noapte, patruland pe străzi, verificând vehicule și persoane. Apreciindu-le eroismul, PROFI a donat și inspectoratelor județene de poliție din Timișoara și Arad astfel de echipamente de protecție din plastic.

Cu peste 1200 de magazine și 18.000 de angajați în mai bine de 500 de localități, în multe dintre ele fiind singurul retailer alimentar, PROFI se află în situația de a fi rețea care își asumă misiunea de a acționa că organizație privată ce hrănește populația la nivel național.