Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Din grijă pentru viitor

22 februarie 2020

De curând, PROFI a devenit țintă unor afirmații neadevărate, așa că am luat decizia să prezentăm clar poziția noastră cu privire la binele animalelor și hotărârea de a furniza în fiecare zi consumatorilor din România produse sănătoase și de bună calitate. Contrar celor afirmate de anumite grupuri de activiști, produsele vândute de PROFI se conformează 100% legislației din România și din UE și sunt de cea mai bună calitate.  Ne întristează să constatăm că angajamentul nostru față de clienți  și de societate în general este subminat de astfel de afirmații nefondate.

Înțelegem pe deplin importanța rolului nostru de a oferi clienților produse mai bune din toate punctele de vedere, și promovăm producătorii responsabili din punct de vedere social, considerând că sunt elemente cheie în această privința. Astfel, PROFI oferă cumpărătorilor posibilitatea de a alege atât ouă de găînă crescută la sol, cât și ouă românești de o calitate excelență, produse in baterii îmbunătățite, conform legislației românești și europene.

Consumatorii au dreptul să aleagă singuri produsele pe care doresc să le consume, iar rolul nostru este să le furnizăm în fiecare zi produsele de calitate pe care și le doresc.  Încă de la început, PROFI  s-a străduit să mărească procentul de ouă de găînă crescută la sol și caută în permanentă  noi modalități prin care  să devină in cele din urmă furnizor 100% de astfel de ouă.

Cu toate acestea, în actualele condiții de piață din România, țintă respectivă este foarte problematica. Datele furnizate de Asociația Crescătorilor de Păsări din România arată că ouăle provenite din baterii reprezintă circa 60% din întreagă producție de ouă, iar din discuțiile purtate cu jucătorii din  domeniu nu rezultă că situația se va schimbă semnificativ în următorii cinci ani. Ne străduim că în magazinele noastre să mărim proporția de ouă provenite de la găini crescute la sol dar, din respect pentru consumatorul din România, nu putem să ne angajăm ferm că vom atinge ambițioasă țintă de a elimina din magazine ouăle de baterie până în 2025 fără să generăm un gol imens în bucătăria fiecăruia.

Vom continuă să acordăm un maxim de importantă furnizării de produse de bună calitate către consumatorii din România și vom recompensă producătorii care dau dovadă de responsabilitate socială pentru a facilita tranziția către momentul când ouăle crescute la sol vor reprezenta 100% din sortiment.

Cu peste 1200 de magazine și 17000 de angajați, PROFI este lanțul de retail cu cea mai mare acoperire geografică din România.