Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

De la nicotină la artă – Profi iubește sănătatea

16 martie 2017

S-a ridicat valul de mister de pe tablourile care de câteva zile surprind trecătorii în pasajul bucureștean de la Piață Universitatiii: ele reprezintă colecția de lucrări de artă anti-fumat reunite sub numele De la nicotină la artă, inspirate de PROFI.

În primăvara trecută, la Iași, Cluj și București hostese înarmate cu mere declarau un zâmbitor război fumatului, adresând fumătorilor pe care îi întâlneau în cale o provocare importantă: să schimbe un obicei dăunător sănătății, cu un fruct. “Îmi dai țigară pe care o fumezi în schimbul acestui măr?”, întrebau ele.

Poate din cauza merelor, provocarea s-a dovedit irezistibilă și mulți le-au dat nu doar țigară pe care o fumau, ci chiar și întregul pachet din buzunar. Cruciadă fetelor este doar unul dintre episoadele mai amplei campanii PROFI iubește sănătatea, ce include organizarea unor crosuri în București și Timișoara, sau parteneriatul cu Federația Română de Handbal, pentru susținerea echipei naționale de handbal feminin.

S-au adunat numeroase țigări și toate au ajuns în atelierul artistului Iulian Moldovan, https://www.facebook.com/iulian.moldovan.emil. Absolvent al Universității de Arte din București, specializat în arte murale, tehnică mozaicului, cu inspirație și talent, el a dat naștere unei serii de trei tablouri anti-fumat ce pot fi admirate în pasajul de la Universitate până pe 26 martie.

Nefumător, Moldovan explică: “Se fac 8 ani de când lucrez în tehnică asta, așa că am folosit țigările că pe niște piese de mozaic, le-am redat o altă funcție și le-am făcut utile într-un mod creativ, care nu îți distruge sănătatea, realizând opere de artă.”

“Noi credem în sănătate și în puterea motivării pozitive,” a declarat Daniel Cîrstea, Directorul General al magazinelor PROFI. “De aceea, am creat o platforma prin care să combatem sedentarismul și fumatul, promovând totodată o alimentație sănătoasă. Din câte știm, este prima astfel de amplă acțiune de prevenție promovată de o companie privată din Europa.”

La rândul sau, scriitorul George Radu Serafim a declarat în stilul sau: “Mai bine lucrări plastice antifumat decât fumat anti-artă”.

Tot începând de astăzi, locuitorii din Sadova, județul Dolj, se vor putea bucura de un magazin PROFI inaugurat în format Standard pe str. Principala, nr. 401. Acesta are o suprafață totală de 536 mp, iar suprafață de vânzări măsoară 410 mp.

Simultan, în Cluj-Napoca s-a deschis al 20-lea magazin PROFI din localitate, pe str. Donath, nr. 15. Unitatea funcționează în format City și totalizează 198 mp, din care sala de vânzări măsoară 105 mp.

A treia deschidere a zilei este un PROFI Loco în localitatea Măritei, județul Suceava. Amplasat pe drumul județean 209D, nr. 433A, el acoperă o suprafață totală de 422 mp, din care suprafață de vânzări este de 251 mp.

Prin cele 526 de magazine ale sale, prezente în 274 de localități, și cu peste 11.000 de angajați, PROFI este rețeaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografică din România.