Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Râuri de cristal

09 aprilie 2022

Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării

Vineri, 8 aprilie 2022, la Giroc s-a dat startul campaniei „Râuri de cristal”, un proiect ecologic sponsorizat de Profi și organizat de Asociația Națională de Combatere a Braconajului și Poluării.

În cadrul acestei campanii a fost ecologizată, prin colectare selectivă, o suprafață cu o lățime de aproximativ 150 m față de albia minoră a râului Timiș, pe o lungime de aproximativ 5 km. La acțiune au participat studenți, angajați ai partenerilor din proiect, elevi precum și reprezentanți ai societății civile.

O altă componentă importantă a proiectului „Râuri de cristal” implementat în zona Giroc este aceea de conștientizare. Astfel, zilele următoare, voluntarii Asociației Naționale de Combatere a Braconajului și Poluării (ANCPB), alături de studenți ai USAMVBT și lucrători ai Poliției Locale Giroc vor distribui o serie de pliante cu mesaje privind importanța păstrării unui mediu curat și a colectării selective a deșeurilor.

În zona curățată urmează să fie amplasate și panouri de informare, care vor conține mesaje de conștientizare pentru turiștii care frecventează lunca Timișului.

Proiectul implementat la Timiș, în zona Giroc, va continua prin proiecte succesive în 40 de județe ale țării, scopul final al campaniei „Râuri de cristal” fiind ecologizarea unei lungimi totale de 1000 km de maluri ale unor cursuri de apă la nivel național.