Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Plai Festival 2023

11 septembrie 2023

Beneficiar: Centrul Cultural Plai

În anul în care Timișoara deține titlul de Capitală Europeană a Culturii, PLAI a evoluat din formatul de festival, ieșind de pe teritoriul Muzeului Satului Bănățean și se răspândindu-se în oraș, punând lumina pe partenerii săi.

Timp de 3 zile în cadrul festivalului, cei peste 10.000 participanții s-au bucurat de experiențe culturale și muzicale, spectacole de teatru și peste alte 100 desfășurate în 18 spații din întregul oraș.

În calitatea sa de partener principal, Profi a fost prezent în piața urbană prin Via Profi, unde vizitatorii s-au putut bucura de ateliere inedite unde tradiția, cultura și meșteșugurile străvechi, au fost celebrate cu pasiune.

În Piața Sfântul Gheorghe din Timisoara, Via Profi și-a întâmpinat oaspeții cu un Targ al producătorilor locali, unde merinde realizate cu suflet de mici artizani locali au desfătat orice gurmand.

Dar si cu ateliere de mesteșuguri, dintre care amintim: atelierul de prelucrarea lemnului prin metode traditionale, atelierul de olarit, unde maeștrii de la Kikodar i-au învățat arta și secretele olăritului tradițional precum și atelierul de muzică cu instrumente traditionale, unde calatori neobosiți ai vremurilor trecute, au adus melodiile și povestirile din timpuri vechi.