Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Manager și antreprenor marca Profi

25 februarie 2015

Profi caută manageri care să îi conducă magazinele în stilul lor, dar fără să le dea cheile. Patru manageri au intrat deja în acest proiect.

Profi, al doilea mare lanț de retail modern din România ca număr de magazine, 280 de unități în 41 de județe și peste 6000 de angajați, a testat un proiect prin care a plasat magazine în administrarea unor manageri, denumiți agenți, care au putut lua mai multe decizii de business fără să le raporteze. În acest mod, compania încearcă un nou model de business prin care managerii să fie cointeresați în a crește veniturile.

Retailerul le-a oferi agenților magazinele, know-how-ul și sistemul de aprovizionare, potrivit unui comunicat de presă al companiei. „Sistemul agent” diferă de franciză – magazinul rămâne în proprietatea Profi, iar agentul nu face investiții. El preia doar managementul unității, menține sortimentația și sistemul de lucru, își poate alege personalul și are o bonificație în funcție de niște targeturi care sunt fixate la începutul perioadei de contract.

Până în prezent, patru asemenea unități le-au preluat manageri cu experiență în retail și în conducerea unei echipe, dar care nu au avut suficiente resurse să investească în propriul magazin. Încântat de rezultatele proiectului, Profi intenționează să-l extindă la cât mai multe unități.

„Cel care aspiră la o astfel de oportunitate are experiență dovedită în coordonarea unei echipe, iar șansele sale cresc considerabil dacă a desfășurat deja o astfel de activitate în domeniul comerțului alimentar. Ce îi mai trebuie? O bună capacitate de organizare și prioritizare, să știe să comunice și să relaționeze cu alții, să fie dinamic și integru”, se precizează în documentul de presă al Profi.

Magazinul Profi din Brașov Răcădău este condus de un manager – agent

Sorin Iordache, unul dintre managerii-agenți, conduce magazinul Profi din Brașov Răcădău, care, de când l-a preluat el, se află în permanentă creștere, conform retailerului. Anterior, el a lucrat la un alt mare retailer, dar își dorea propria afacere, pe care nu putea să o dezvolte singur din motive financiare.

„Marea provocare a fost să-mi deschid firma, să-mi caut contabil, să mă organizez cu actele, căci acum nu mai aveam în spate un departament de resurse umane și trebuia să fac totul singur. Destul de dificil la început, fiind o groază de activități în afară de cele ce țin de magazin, dar, în timp, ajungi să le faci lejer, devenind rutină”, a detaliat Sorin.

Două treimi dintre angajații magazinului Profi din Răcădău sunt cei de dinainte de preluarea unității de către Sorin, dar o treime au ales să fie transferați la celelalte magazine din Brașov.

Potrivit normelor și regulamentelor Profi, Sorin decide în ce fel să-și sporească performanțele magazinului și, astfel, să-și maximizeze profitul.