Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Computer tomograf de simulare și RMN pentru Centrul de Oncologie OncoHelp

03 noiembrie 2022

Beneficiar: Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp

Noiembrie 2022

În călătoria spre vindecare, fiecare pacient bolnav de cancer are nevoie de sprijin!

Asociația OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp, o organizație non-profit înființată în anul 2005 cu sediul în Timișoara, este principalul furnizor de servicii medicale oncologice din vestul României și oferă servicii medicale cu acoperire pe mai multe specialități medicale: oncologie medicală, hematologie, radioterapie externa si interna, îngrijiri paliative, imagistică medicală, endoscopie digestivă.

Colectarea de fonduri este mecanismul prin care Asociația OncoHelp susține activitatea zilnică a Centrului de Oncologie OncoHelp. Donațiile și sponsorizările din comunitate sunt cu atât mai importante cu cât dezvoltarea serviciilor medicale este o preocupare constantă întrucât oncologia este specialitatea medicală în care evoluția este accelerată atât în ceea ce privește metodele de diagnosticare cât și variantele de tratament.

În acest scop, cu doar câteva luni în urmă s-au demarat lucrările de construcție a două noi buncăre pentru radioterapie, cu ajutorul Profi. Lucrarea a ajuns în fază finală (finisaje interioare) motiv pentru care la acest moment atenția se îndreaptă asupra utilării spațiului cu echipamente performante: 2 buc. x accelerator liniar de particule, computer tomograf de simulare și RMN.

*în lipsa unui computer tomograf de simulare, tratamentul prin radioterapie nu poate începe;

*cu ajutorul scanării de simulare sunt captate imagini ale formațiunii tumorale dar și a organelor învecinate care trebuie protejate. Achiziția de imagini precedă etapa de conturaj și planning, fază în care medicul radioterapeut împreună cu fizicianul medical elaborează planul de tratament radioterapeutic pe care pacientul îl va urma.