Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Colaj Climatic la Liceul Moisil din Timisoara

17 octombrie 2022

Octombrie 2022

Elevii liceului Gheorghe Moisil din Timișoara au avut ocazia sa experimenteze Colaj Climatic, un board game despre schimbările climatice, care se joacă în echipe.

Peste 150 de elevi au avut joi, 29 septembrie, o zi mai speciala la scoala, pentru ca au invatat impreuna in cadrul unui workshop sa construiasca un colaj cu ajutorul cartilor de joc, colaj care explica schimbarile climatice. Copiii au fost impartiti pe echipe si timp de mai multe ore s-au concentrat sa gaseasca relațiile cauză-efect dintre cele 42 de cărți ale jocului – adica ce tip de actiune cauzeaza un efect asupra mediului.

De asemenea, au discutat despre cum pot face zilnic sa sustina o natura mai curata si sa aiba un trai sustenabil si sanatos, cautand diverse solutii de protejare a mediului inconjurator.

Workshop-ul tip board game Colaj Climatic a fost posibil cu sustinerea Profi Romania, organizatie cu un puternic program CSR care sustine proiecte in domeniile sănătate, educație, mediu, sport, cultura, social și inovație.

“Avem convingerea ca educatia poate aduce o contribuție importantă la mentinerea echilibrului climatic atât de necesar în zilele noastre,” a declarat Calin Costinaș, director general adjunct al rețelei de magazine Profi. “Sustinem initiativele care merg in aceasta directie și vă felicităm pentru Colajul Climatic pe care l-ați realizat, sperând că va putea inspira și alți colegi din liceul și din orașul vostru.”

Prezent deja în 46 de țări, Colaj Climatic este un atelier distractiv, participativ și creativ care le permite participanților să învețe prin joc despre cauzele și consecințele schimbărilor climatice, având la bază raportul Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) – cea mai de încredere resursă despre schimbările climatice din lume. În momentul de față sunt 5.000 de facilitatori ai acestui joc la nivel global.