Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Profi la Sărbătoarea Tuberozelor

06 august 2022

6-7 August 2022 

Manifestarea, care are loc în primul weekend din luna lui Gustar, în comuna Hoghilag din Județul Sibiu, aduce în prim plan ”Tuberoza de Hoghilag”, care este a treia floare din Europa ce urmează să primească de la Comisia Europeană recunoașterea ca produs cu ”Indicație Geografică Protejată”. 

Programul festivalului a mai cuprins un târg de produse locale cu preparate tradiţionale locale, ateliere de creaţie pentru copii si adulţi, proiecţii de filme şi concerte. 
 

Cum prin partea locului, din moși strămoși, oamenii s-au indeletnicit cu oieritul, o gospodarie familială ce aduce aminte de vremuri îndepărtate este aceea a doi localnici – Mihai și Delia Berdea care cresc oi , capre și cai. 

Cei doi s-au decis să continue moștenirea părinților și să o transmită mai departe celor doi copii ai lor. 

Noi, aflând despre dorința lor, ne-am implicat cu bucurie la renovarea stânei lor Prod pentru a le oferi condiții moderne acestor oameni harnici, dar în plus ne-am asumat și sarcina de a o face cunoscută printre cei ce vizitează zona aceasta care inspiră un farmec aparte. Așadar, nu ezitati sa mergeți acolo, la ei acasă și să gustați din preparatele făcute cu drag de Delia: caș, urdă, telemea, dar și un bulz ciobănesc sau chiar un ceaun de miel, la cerere 😊 

Spijinim pe mai departe micii producători locali și zestrea tradițiilor și gusturilor locale!