Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

INTERSECT! Împreună reducem risipa alimentară.

09 februarie 2021
Beneficiar: ASOCIAȚIA INTERSECT

Asociația Intersect în cadrul proiectului „Stop risipa alimentară” au povestit despre comportamentele de consum care să sprijine reducerea risipei alimentare. Ulterior au început proiectul pentru a deschide în Timișoara un magazin pentru reducerea risipei alimentare, proiect pe care PROFI l-a sprijinit.

Obiectivul asociației este de a contribui la reducerea risipei alimentare și dezvoltarea unor mecanisme comunitare de construire a solidarității sociale.

Ei colectează produse alimentare adecvate consumului, dar care nu pot fi comercializate în alte magazine din cauze care nu țin de calitatea alimentului în sine. Aceste cauze pot fi: ambalaj ușor deteriorat, etichetă tradusă greșit, hrană cu termen de valabilitate care expiră curând sau alte motive.

O parte dintre produse va fi donată către beneficiari de servicii sociale, iar o parte va fi comercializată la prețuri reduse. Prețurile sunt reglementate astfel încât să acopere costurile de funcționare a magazinului social (salarii, chirie, utilități, etc.).