Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

INELEȚ -TĂRÂM DE SPERANȚĂ

18 iulie 2021
Beneficiar: ASOCIAȚIA COMANDERIA EUGENIU DE SAVOYA

Ineleț este unul dintre cele mai izolate cătune din România. Acesta este situat în Munții Cernei din județul Caraș-Severin, iar accesul se face pe patru scări din lemn, cu o lungime totală de aproximativ 100 de metri. După ce scările sunt urcate, urmează o cărare prin pădure, iar la Ineleț se ajunge în aproximativ două ore de mers pe jos.

O scară de lemn pusă pe câteva stânci înalte reprezintă singura cale de acces către Ineleț, un sat din județul Caraș-Severin care face parte din comuna Cornereva, ce cuprinde în total 40 de sate.

În Ineleț nu există curent electric și aici trăiesc câțiva zeci de oameni în casele răsfirate pe munte. Noaptea, în Ineleț se aprind lămpile cu gaz. Aici, sătenii încă mai poartă opinci și își fac provizii de la un magazin aflat la două ore distanță. La școala din sat învață câțiva copilași. Preotul vine la biserica din sat o dată la două săptămâni pentru a oficia Sfânta Liturghie. Scările nu sunt singura cale de acces.

Asociaţia Comanderia Eugeniu de Savoya este o asociatie caritabilă ce desfăşoară acţiuni cu caracter cultural şi umanitar si care si-a intors privirea catre locuitorii acestui sat izolat.

PROFI s-a alăturat lor să aducă un zâmbet, o îmbrăţişare şi un strop de bine.

Împreună am reuşit să le ducem alimente, îmbrăcăminte şi încălţăminte, produse de igienă şi materiale pentru amenajarea unui cabinet medical.