Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Family Separation Through Immigration: dramatising anecdotal european history

17 iunie 2018
Beneficiar: Asociația FOA Fusion Of Arts

Proiectul FAIDRA (Family Separation Through Immigration Dramatising Anecdotal European History) se referă la povestirile și mărturiile personale ale familiilor europene obișnuite care au experimentat imigrația în diferite circumstanțe și perioade ale istoriei recente a țării lor. Aceste povești devin „materia primă” pentru un spectacol, în genul teatrului documentar. Separarea și reunirea membrilor familiei, scufundarea într-o cultură ciudată și adaptarea sau respingerea ulterioară, lupta de a reconcilia viața profesională cu viața de familie într-un mediu necunoscut sau în două țări diferite, sentimentele și realitățile vieții, succesul și eșecul se concentrează să coasă împreună un mozaic de povești, situații, mesaje și sentimente, într-un context care dezvăluie un aspect al recentei istorii sociale și culturale a europenilor, care nu este predat în școli sau scris în documentele istorice oficiale.

Expoziția tratează una dintre problemele cheie ale zilelor noastre, imigrația. Mărturiile personale ale oamenilor care au experimentat imigrația au construit nucleul expoziției, fiind completate de opere de artă ale unor artiști locali și membri ai asociației.

România traiește o dramă: drama părinților plecați să muncească peste hotare, drama copiilor rămași acasă în grija bunicilor, rudelor sau a unor străini. Este o poveste ce trebuie spusă, este o poveste din care trebuie să învățăm.

Proiectul a fost co-finanțat de Profi România.