Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

DONAȚIE 16 PATURI DE SPITAL

01 octombrie 2021
Beneficiar: FUNDAȚIA FILANTROPIA TIMIȘOARA

Arhiepiscopia Timișoarei se implică în eforturile de creare a unei secții de chirurgie cardiacă pentru copii la Institutul de Boli Cardiovasculare din orașul de pe Râul Bega. Eparhia donează 16 paturi de spital cu funcțiuni complexe, în valoare de aproximativ 5.000 de lei fiecare.

Paturile, model  TM-D 4062, au două motoare electrice și patru secțiuni și vin dotate cu saltea în trei secțiuni prevăzută cu husă impermeabilă.

Donația se face se face prin Fundația Filantropia Timișoara și cu sprijinul PROFI Romania, la inițiativa Părintelui Mitropolit Ioan, care urmărește eforturile făcute în scopul deschiderii secției de chirurgie cardiacă pentru copii de la Timișoara.

În luna septembrie, institutul timișorean de boli cardiovasculare a primit delegația Misiunii de Dezvoltare și Implementare a Chirurgiei Cardiace Pediatrice, împreună cu care desfășoară un program de schimb de experiență sub coordonarea Ministerului Sănătății din România.

Conf. dr. Constantin Luca, Managerul Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara, și-a exprimat dorința ca, în câțiva ani, noua clinică de chirurgie cardiacă pediatrică să ajungă să realizeze 200 de operații pe an, inclusiv la nou-născuți.

Operațiile pe inimă la copii vor fi reluate chiar din această lună.

sursa: https://basilica.ro/arhiepiscopia-timisoarei-sprijina-infiintarea-unei-clinici-de-chirurgie-pediatrica/