Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Color the Village ediția a cincea

10 iunie 2023

Beneficiar: Asociația Acasă în Banat

În perioda 8-10 iunie 2023, am fost alături de Asociația Acasă în Banat la a cincea ediție Color the Village/ Colorează Satul la care, aproximativ 400 de voluntari veniți din toate colțurile țării, de la Suceava, la Pitești, București și Vâlcea, până la Cluj și Bistrița Năsăud, Reșița și Timișoara și-au dat întâlnire în județul Caraș Severin și au redat viață și culoare satului Valepai.

Pe parcusul a trei zile, voluntarii au reparat, au zugrăvit și au dat culoare caselor care aveau nevoie de renovări și retușări, iar noi, echipa Profi le-am asigurat alimentele cu care s-au gătit mese tradiționale și gustoase, pe măsura muncii lor.

În prima zi s-au început lucrările la 12 case din cele 30 de case ce necesitau lucări ample de reparații. Poate că cea mai dificilă dintre toate a fost o casă a cărui acoperiș stătea să cadă și unde lucrările de zugrăvit au venit pe planul doi.

În cea de a doua zi s-au deschis noi santiere si s-a încercat găsirea de soluții pentru numeroasele probleme tehnice întâlnite. Majoritatea echipelor au făcut reparații substanțiale, casele având tencuieli mult mai deteriorate decât la edițiile precedente.

În cea de a treia zi s-a muncit mult pentru a acoperi cu culoare pereții goi și gri, s-au mixat vopseluri, s-au făcut probe, s-a vopsit și revopsit, s-a dat frau liber imaginatiei. Seara s-a încheiat cu muzică bună și veselie.

Punem suflet în comunitate și colorăm casele din satele românești!