Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

CENTRUL DE ZI DAR DIN DAR – VARLAAM ALMĂJANU

30 iulie 2021
Beneficiar: ASOCIAȚIA SEMPER AGAPE

Asociația Semper Agape, cu sediul în satul Partoș, nr.71, Jud. Timiș a fost înființată în anul 2011 având activitate cu scop umanitar – filantropic, pentru ocrotirea, integrarea în societate, educație, cultură, abilitare și reabilitare a copiilor, adulților și bătrânilor cu dizabilitate sau nu, aflate într-o stare temporară sau permanentă de dificultate sau nevoie.

Asociația își desfășoară activitățile pe trei direcții principale:

Direcția socială

               Direcția educațională

               Direcția culturală

Centru de zi DAR DIN DAR – Varlaam Almăjanu pentru persoane vârstnice a fost construit cu sprijinul PROFI, prin Programul Operațional Regional, axa 3, și desfășoară în scop social patru servicii sociale distincte, licențiate provizoriu:

Centru de zi de socializare și petrecere a timpului liber, tip club

Centru de asistență și recuperare

Cantină socială

Serviciu mobil de acordare a hranei, bucătăria pe roți.

În cursul anului care a trecut beneficiarii Centrului au primit câte o masă caldă, au beneficiat de control și tratament medical, consultații asigurate de medici specialiști și medicii de familie, educație sanitară, măsurarea tensiunii arteriale și a glicemiei, colaborare și cu alți medici specialiști, acolo unde este cazul, servicii de kinetoterapie, s-au desfășurat activități informative, grupuri de discuții cu tematică medicală, socială, ascultarea opiniei persoanei beneficiare și luarea în considerare a acesteia, ținându-se cont de vârstă și de gradul de discernământ, s-au desfășurat activități recreativ distractive (sărbătorirea zilelor de naștere în cadru festiv, venirea lui Moș Crăciun, excursii la Mănăstirea Sag Timișeni și Cebza), activități de terapie în grup, servicii de igienă personală.

Întreaga activitate a asociației se desfașoară cu sprijinul PROFI si cu personalul angajat la bucătăria Centrului și a voluntarilor care asigură serviciile medicale, psihologice, de specialitate privind bunul mers al cantinei din punct de vedere sanitar și veterinar.

Nu putem să schimbăm multe în lume, dar putem cu siguranță să schimbăm mult în jurul nostru. De fapt marea schimbare a lumii, începe cu propria noastră schimbare. Trebuie să fac ca lumea din jurul meu să fie mai bună! Evident că inainte de orice, eu sunt cel care trebuie să mă schimb: în simțire, în gândire, în viziunea asupra vieții. Eu, convertindu-mi neîncetat inima, trebuie să caut să mă implic altfel în viața oamenilor de lângă mine. Să iert ca și El, să imbrățisez, să mângâi, să consolez, să încurajez, să iubesc ca și El, să fiu slujitorul bucuriei tuturor. (Părintele Varlaam Almăjanu – Padre)