Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Biserica Luterană Apoș

04 mai 2019
Beneficiar: Asociația Monumentum

Cultura si Credința sunt părți vitale din patrimoniul unei națiuni.

Astfel, Profi România s-a alăturat Asociație Monumentum și, prin voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente au intervenit pentru punerea in siguranță a edificiului Biserica Luterană Apoș

Cu ajutorul Ambulanței pentru Monumente si a sponsorilor, în timpul tradiționalului ”Workshop de arhitectură”, s-a restaurat acoperișul.

Clădirile prezentau un pericol public având în vedere că zidul de incintă nu mai exista (zona fiind destul de frecventată de tinerii din localitate), iar căderea țiglelor de pe acoperiș era destul de frecventă.

De ce clădirea e considerată monument?

Monumentul se află în jumătatea estică a satului și este alcătuit acum dintr-o biserică-sală și un turn-clopotniță aflat izolat la 6,50m vest de biserică. Ambele componente sunt din zidărie și poartă peste tot urmele abandonului de către comunitatea care s-a risipit în a doua parte a secolului al XX-lea și în primele decenii ale celui următor: zidării demantelate până la sol pe partea vestică, acoperișuri și tencuieli degradate, jgheaburi neîntreținute sau sparte/dispărute parțial, geamuri sparte, inventarul din interior strămutat parțial, ca măsură de siguranță, la alte instituții.

Ne bucurăm că am putut fi un sprijin!