Selectează-ți localitatea și magazinul pentru a putea vedea ofertele personalizate.

Nu ai găsit magazinul?
Continuă căutarea pe hartă

Vezi harta

Ambulanța pentru monumente – Prezentare generală a activității în 2021

31 august 2021
Beneficiar: Asociația Monumentum

Ambulanța pentru Monumente este un proiect sprijinit de PROFI care își propune punerea în siguranță a monumentelor istorice degradate din România cu ajutorul voluntarilor, meșterilor, specialiștilor și cu implicarea comunităților și autorităților locale. O mare parte din monumentele pe care s-a intervenit sunt proprietate publică. În anul 2016 existau 600 de monumente aflate în stare de colaps si precolaps, numărul acesta a crescut între timp. Proiectul funcționează similar unei francize și este implementat de 8 organizații regionale care acoperă 50 % din teritoriul național. Până în prezent, s-au pus în siguranță 65 de monumente care se află preponderent în zone rurale.

Ambulanța pentru Monumente reprezintă o platformă utilă de formare profesională pentru studenți și tineri specialiști, în același timp consolidând fibra socială a comunităților locale prin conștientizarea valorii propriului patrimoniu. În majoritatea cazurilor deciziile care cad în responsabilitatea comunităților sunt luate în urma unor dezbateri care duc la promovarea democrației în mediul rural.

Proiectul este susținut de către ASR Prințul de Wales prin Prince’s Foundation.

PROFI s-a adăugat acestui proiect in anul 2019.

În anul 2021 am fost alături de Ambulanța pentru Monumente și am sprijinit următoarele proiecte:

•             INTERVENTII LA BISERICA DIN BOZNA, Jud. Sălaj

•             CETATILE DACICE DE LA COSTESTI, Jud. Hunedoara

•             BISERICA DE LA GURASADA SI SESURI, Jud. Hunedoara

•             RESTAURAREA ZIDULUI DIN INCINTA CASEI PAROHIALE LUTHERANE DIN COPSA MARE, Jud. Sibiu

•            ACTIVITATII DE MISIONARIAT IN REABILITARE/CONSERVARE MONUMENTE ISTORCE, PRECUM SI PENTRU RENOVAREA CASEI PAROHIALE DIN APOȘ, Jud. Sibiu