Pentru sosul de maioneza:
  • 2 galbenusuri crude
  • 1 galbenus fiert
  • 400 ml ulei
  • 1 lingura mustar de masa La minut
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
Ingrediente:
  • 500 g Sissi sunca de pui
  • 600 g cartofi pentru fiert
  • 1 radacina mica telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 5 morcovi medii vrac
  • 80 g mazare verde Gradina Bunicii
  • 150 g castraveti murati in otet Proxi
  • 100 g gogosari murari Gradina Bunicii
  • sare
  • piper proaspat macinat
Salata de boeuf Salata de boeuf este unul din cele mai indragite aperitive pregatite pentru mesele de sarbatori
Aceasta isi are originile in bucataria ruseasca. Simpla si gustoasa, aceasta salata a fost pregatita de un chef belgian (Lucien Olivier) la Moscova, in timp ce lucra pentru restaurantul Ermitaj. Reteta a fost bine pastrata de celebrul chef, dar un lucru era sigur: folosea legume de sezon pe care le lega cu sos de maioneza. Se pare ca mai continea carne de fazan, crabi, limba de vita, rata afumata. Ajutorul celebrului sef a reusit sa isi noteze o parte dintre ingrediente, incercand sa reproduca reteta pentru un restaurant concurent, dar cu siguranta gustul salatei nu era acelasi. Lucien Olivier a murit multi ani mai tarziu, dar nu a lasat reteta. Din acest motiv salata a avut multe versiuni: fie doar cu legume si maioneza, fie alaturi de acestea au fost adaugate sunca sau carne de pui, curcan, carne de vita. Reteta pregatita doar cu sunca slaba de pui, fara grasimi, este mai dietetica si mult mai rapida. Sursa: "Divă în bucătărie"
Preparare:
  1. Se curata si se spala legumele. Cartofii vor fi fierti in coaja, asa ca acestia se vor spala foarte bine.
  2. Se pun la fiert in 1,5 l apa rece cu sare, la foc mic, o ceapa intreaga, morcovii, telina, pastarnacul, patrunjelul, 1 frunza dafin si cateva boabe de piper. Se lasa pe foc pana sunt bine gatite. In ultimile 2 minute de fierbere se adauga mazarea doar pentru ca si aceasta sa se imprieteneasca cu gustul legumelor.
  3. Separat, in alta oala, se fierb separat cartofii in coaja pana cand intra si iese usor furculita din ei. Se curata de coaja si se toaca in cuburi mici. Daca se lipesc intre ele se vor desfac cu mana.
  4. Cat timp se fierb legumele se pregateste sosul de maioneza.
  5. In momentul in care maioneza se ingroasa se poate adauga mai mult ulei, turnandu-l pe marginea castronului. Se continua operatiunea pana cand este incorporat tot uleiul. La final se adauga sucul de lamaie, se amesteca si se adauga sare daca mai este nevoie. Maioneza se pune in frigider pana in momentul in care se asambleaza salata.
  6. Dupa ce legumele s-au fiert vor fi scoase din supa si sa se scurga intr-o strecuratoare.
  7. Dupa ce se racesc se taie in cuburi cat mai mici si se pun intr-un bol mare.
  8. Se toaca sunca de pui Sissi, castravetii si gogosarii, apoi se pun peste restul ingredientelor. Se adauga cartofii tocati si mazarea.
  9. Se asezoneaza cu sare si piper proaspat macinat. Se adauga jumatate din cantitatea de maioneza si se amesteca cu grija pana cand se omogenizeaza compozitia. Daca este nevoie se mai pune putina maioneza. In functie de gusturi se mai pot adauga castraveti murati sau gogosari murati.
  10. Se pune salata intr-un bol si se decoreaza cu restul de maioneza, castraveti si gogosari murati, mazare sau ou fiert.
  11. Pentru un aranjament frumos salata se poate pune intr-o forma cu pereti detasabili, apasand usor cu o lingura, apoi se pune in frigider pentru minim o ora. Dupa acest interval de timp de scoate forma si se decoreaza salata.
  12. Intr-un bol incapator se freaca galbenusurile crude cu cel fiert in prealabil, cu o lingura mustar de masa La minut pastrat la temperatura camerei 15 minute si 1/2 lingurita de sare. Cand compozitia devine omogena se adauga ulei in fir subtire si se mixeaza la viteza mare.

Iti recomandam

Salata de boeuf
Salata de boeuf Salata de boeuf este unul din cele mai indragite aperitive pregatite pentru mesele de sarbatori
Aceasta isi are originile in bucataria ruseasca. Simpla si gustoasa, aceasta salata a fost pregatita de un chef belgian (Lucien Olivier) la Moscova, in timp ce lucra pentru restaurantul Ermitaj. Reteta a fost bine pastrata de celebrul chef, dar un lucru era sigur: folosea legume de sezon pe care le lega cu...
Vezi reteta
Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!