Taietei:
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • sare
Ingrediente:
  • 1 kg carne vita (cap de piept si rasol)
  • 4-5 felii telina
  • 1 pastarnac
  • 1 patrunjel radacina
  • 3-4 morcovi mici
  • 1 ceapa mare
  • sare
  • apa
Supa de vacuta cu taitei de casa
Una dintre supele foarte iubite la noi in familie este supa de vaca si daca ne facem putin timp sa facem si niste taitei de casa, atunci supa va avea un gust sublim. Ca sa ne iasa clara, supa de vaca nu trebuie sa fiarba in clocote mari iar prima apa trebuie aruncata intotdeauna.
Taietei:
  1. Punem faina pe un plan de lucru iar in centrul ei adaugam 1 ou batut usor cu furculita si putina sare. Amestecam initial faina cu oul ajutandu-ne de o furculita.
  2. Invelim aluatul intr-o folie alimentara si il lasam 30 minute sa se odihneasca dupa care incepem sa il intindem intr-o foaie subtire pe planul de lucru usor infainat.
  3. Dupa ce am intins foaia, o lasam intinsa sa se usuce putin (30 minute). O rulam si taiem taieteii cat de subtire dorim noi. Mie imi plac putin mai “durdulii”, asa ca nu ii tai extrem de subtire.
Preparare:
  1. Spalam carnea bine iar daca rasolul are maduva, acoperim orificiul osului cu maduva, cu sare.
  2. Punem carnea intr-o oala incapatoare si o umplem cu apa in care adaugam 1-2 lingurite de sare.
  3. Punem oala pe foc mic iar in momentul in care da in clocot, aruncam apa si spalam fiecare bucata de carne sub un jet de apa calduta.
  4. Spalam oala foarte bine si adaugam din nou carnea bine spalata, telina, radacina de patrunjel si pastarnacul taiete in felii, morcovii taiati bastonase, 1 ceapa intreaga crestata la capete.
  5. Turnam peste carne si legume, cca 3 l de apa calduta si punem supa pe foc mic, acoperita pe trei sferturi cu un capac si o lasam sa fiarba incet cca 2-3 ore. Intre timp, ne apucam de taitei.
  6. Dupa ce carnea de vaca este complet fierta, aruncam ceapa, adaugam taiteii si mai lasam supa pe foc mic inca 10 minute si o servim pudrata cu putin patrunjel tocat.
  7. Legumele si carnea le servim dupa supa cu putina sare si maioneza.
  8. Putem adauga in supa, cu jumatate de ora inainte de a stinge focul, 3-4 cartofi mici curatati dar intregi. Sunt deliciosi serviti cu putina maioneza alaturi de celelalte legume.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!