Taitei de casa:
  • 100 gr faina
  • 1 ou
  • 1 lingura apa daca este nevoie
Ingrediente:
  • 5 rosii mari
  • 2 cartofi
  • 1 bucata praz
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1 lingura concentrat de rosii (optional)
  • 3-4 l apa
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • ulei de masline
Supa de rosii cu taitei de casa. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute ...
Cand ma uit la pozele acestei minunate supe imi amintesc de primele zile petrecute in Germania si de cum cautam disperata, in ciuda racelei care ma chinuia, un colt mai luminos pentru a face poza finala. Concluzia este ca supita asta sta de mult prea mult timp pe lista de asteptare si chiar merita incercata pentru ca este tare tare buna. Daca doriti sa o faceti de post, eliminati taiteii sau faceti taitei doar din apa si faina.
Pentru taitei:
  1. punem faina pe planul de lucru, facem o gropita in centrul ei unde adaugam un ou usor batut cu furculita si un varf de cutit de sare
  2. Framantam aluatul iar daca este mult prea solid, adaugam 1-2 linguri apa calduta
  3. Lasam aluatul sa se odihneasca, acoperit cu o carpa de bucatarie curata usor umeda, pentru 30 minute dupa care il intindem, pe masa usor pudrata cu faina, in foaie foarte subtire
  4. Lasam foaia sa se usuce pentru ca inca 30 minute dupa care o rulam si taiem taiteii
Preparare:
  1. Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite
  2. Punem apa intr-o oala incapatoare , adaugam legumele, 1 lingura concentrat de rosii si 1 lingurita de zahar ( zaharul regleaza aciditatea rosiilor)
  3. Acoperim oala cu capac si lasam legumele sa fiarba pana cand sunt patrunse complet (cca 30-35 minute)
  4. Dupe ce au fiert, scoatem legumele din supa si le punem intr-un vas separat
  5. Adaugam peste ele 2 polonice de supa si le mixam cu blenderul vertical pana obtinem o crema fina
  6. Adaugam piureul de legume in oala cu supa si o punem din nou pe foc
  7. Adaugam taiteii si o mai fierbem inca 5-6 minute
  8. daca dorim, adaugam in farfurie 1-2 linguri de ulei de masline

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!