Ingrediente:
  • 2 vinete mari
  • usturoi
  • ulei
  • apa
  • suc de rosii
  • patrunjel
  • telina
Vinete impanate cu usturoi. Punem cratita pe foc mic pentru 30 minute ...
Saptamana asta am mancat numai legume si tare bine m-am simtit! Am cumparat sambata legume pentru toata saptamana si, dupa o salata de spanac divina, mi-am amintit de reteta mamei mele de vinete impanate cu usturoi pe care o adoram cand stateam acasa la ai mei.
Preparare:
  1. Spalam vinetele bine si apoi taiem fasiute din coaja pe lungime astfel incat sa rezulte o vanata cu o dunga de coaja si una fara coaja.
  2. Le taiem pe lungime in doua jumatati si apoi fiecare jumatate o mai taiem inca o data pe lungime in doua. Daca vanata este foarte lunga putem taia fasiile obtinute in doua ca sa intre in cratita.
  3. Frecam bucatile de vanata cu sare si le lasam intr-o sita pana curatam usturoiul.
  4. Curatam vreo 5 catei de usturoi, ii taiem in fasiute subtiri. Cu ajutorul unui cutit ascutit facem gropite in vanata si bagam cateva fasiute de usturoi (dupa gust).
  5. Incingem ulei intr-o tigaie si prajim bucatile de vanata cateva minute pe fiecare parte. Atentie pentru ca vinetele absorb tare mult ulei asa ca daca mai este nevoie mai adaugati. Le scoatem pe o bucata de hartie absorbanta imediat ce prind putina culoare si le lasam pana se racesc sa se scurga.
  6. Le asezam intr-o cratita mare fara ulei sau altceva.
  7. Adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecat cu 1 cana mare de apa iar printre vinete punem crengute de patrunjel si de telina.
  8. Punem cratita pe foc mic pentru 30 minute. Dupa 15 minute intoarcem vinetele pe partea opusa. Dupa 30 minute bagam cratita la cuptor la 200 –220 grade pentru inca vreo 10-15 minute.
  9. La sfarsit scurgem uleiul eliminat de vinete si servim. Pofta buna! :)

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!