Ingrediente:
- 1 pui (1 kg)
- 1 lingurita plina curcuma
- 1 lingurita plina boia dulce
- 1 plic mic sofran
- 1 lingurita cardamom
- 1 lingurita piper
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita ghimbir praf
- 2 linguri patrunjel tocat marunt
- 5-6 linguri ulei de masline
- 1 cana cu apa
- 2 salote
- 4-5 cartofi
- Tajine de pui cu cartofi. Punem in tajine bucatile de pui rumenite, rondelele de salota ...
- Acum cateva saptamani am facut din nou un tajine de pui, de data aceasta cu cartofiori si cu foooarte multe condimente minunate.
Preparare:
- Punem toate condimentele intr-un vas (curcuma, boiaua, sofran, semintele de cardamom pe care le transformam in praf cu un mojar, piperul, sarea, ghimbirul)
- Adaugam 2-3 linguri de ulei de masline si 2-3 linguri din cana cu apa. Amestecam pana obtinem o pasta
- Transam puiul in bucati pe care le ungem cu 3/4 din pasta obtinuta
- Acoperim vasul cu folie de plastic si o bagam la frigider pentru 1 ora
- Dupa 1 ora, curatam 2 salote sau 1 ceapa si le taiem in rondele subtiri
- Punem la calit in 2-3 linguri de ulei bucatile de pui iar cand aceastea s-au rumenit pe ambele parti adaugam si rondelele de salota sau ceapa si mai lasam pe foc mic 2-3 minute
- Curatam cartofii, ii taiem in cubulete potrivite si ii amestecam cu pasta ramasa
- Punem in tajine bucatile de pui rumenite, rondelele de salota calite si uleiul din tigaie, adaugam cartofii iar la sfarsit turnam cu grija cca 1 cana cu apa calduta
- Acoperim vasul cu capacul propriu si il bagam in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 minute – 1 ora
Iti recomandam
- Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
- Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
- Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
- O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
- Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
- Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
- Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
- Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
- Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
- Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Trimite CV
Casuta cu sugestii
Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!
Cautare
Introduceti mai jos ce vreti sa cautati