Ingrediente:
  • 1 kg faina
  • 6 oua
  • 8 galbenusuri
  • 4-5 linguri ulei masline
  • putina apa
Sos:
  • 250 gr pancetta
  • 1 ceapa
  • 250 gr suc de rosii
  • sare
  • 150 gr pecorino
  • 1 ardei iute
Tajarin. Un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita ...
Tajarin sunt un tip de paste specifice regiunii Piemonte. Au un gust bogat datorita utilizarii galbenusurilor (sunt persoane care folosesc numai galbenusuri pentru tajarin dar avand in vedere ca la 1 kg de faina intra 20 de galbenusuri am folosit si oua intregi). Tajarin trebuie sa fie taiati foarte fin si nu trebuie fierti mai mult de 3-4 minute.
Sos:
  1. Am calit pancetta (carne de pe burtica porcului care are si suvite de grasime) in doua linguri de ulei masline pentru 5 minute dupa care am inceput sa adaug incet incet apa pana s-a patruns bine carnea, dupa care am adaugat ceapa taiata solzisori fini.
  2. Am mai calit cateva minute pana ce ceapa s-a inmuiat dupa care am adaugat sucul de rosii amestecat cu o canita de apa, ardeiul iute tocat fin si am lasat pe foc mic pana a inceput sa se ingroase putin.
  3. Intre timp am pus apa cu uleiul la fiert si cand a inceput sa fiarba am adaugat putina sare si pastele.
  4. Le-am lasat 3-4 minute la fiert dupa care le-am adaugat in sos, am amestecat, am adaugat si pecorino ras, iar am amestecat bine si apoi le-am servit :)
Preparare:
  1. Asezam faina pe planul de lucru, facem o gropita la mijloc si adaugam ouale si galbenusurile usor batute in centrul fainii, uleiul de masline si initial 1 lingura de apa. Daca mai avem nevoie de apa se mai adauga pe parcurs.
  2. Amestecam cu o furculita ouale cu faina si apoi incepem sa framantam pana obtinem o bila mare de aluat elastica dar cu o consistenta solida. Invelim aluatul intr-o carpa de bumbac umeda si o lasam sa stea in bucatarie 1 ora.
  3. Dupa o ora, intindem aluatul intr-o foaie foarte subtire si o lasam 30 minute sa se odihneasca si usuce dupa care o pudram bine cu faina, o rulam si taiem tajarin foarte fin.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!