Ingrediente:
  • 6 dovlecei
  • ulei masline
  • 1 catel usturoi
  • 150 gr parmezan
  • patrunjel dupa gust
  • 15 frunze maricele busuioc
  • sare
  • 50 gr pinoli (optional)
Pesto di zucchine. Este ideal pentru paste si bruschette, se face in 10 minute si ...
Este ideal pentru paste si bruschette, se face in 10 minute si il putem conserva ori la frigider pentru maxim 2 saptamani ori la congelator daca dorim sa il avem si pe timpul iernii.
Preparare:
  1. Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in bucati maricele. Curatam usturoiul, spalam patrunjelul si busuiocul iar parmezanul il taiem cu ajutorul unui cutit rezistent in cubulete (daca doriti il puteti da prin razatoare).
  2. Bagam toate ingredientele, in afara de uleiul de masline, la robot si incepem sa mixam adaugand treptat treptat ulei de masline pana obtinem o consistenta cremoasa.
  3. Umplem borcanele foarte bine spalate si uscate cu pesto, presam cu o lingura curata pesto-ul si apoi acoperim fiecare borcan cu un strat de ulei de masline. Uleiul trebuie sa acopere perfect pesto-ul.
  4. Punem capacele si il bagam la frigider unde se mentine timp de maxim 2 saptamani.
  5. Daca dorim sa il conservam pe o perioada mai lunga, il punem in paharute de unica folosinta sau in forma pentru cuburi de gheata si dupa ce au inghetat le scoatem din forma sau pahar si il bagam in pungi la congelator.
  6. Cand aveti nevoie de pesto, scoateti o punguta, il lasati sa se dezghete si il folositi, Eu am facut niste paste si au iesit extraordinar de aromate.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!