Ingrediente:
  • 1 kg pulpe de pui
  • 100-125 gr masline negre
  • 4 rosii mari
  • 2 ardei capia
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ceapa medie
  • 1 morcov mare
  • 4 catei usturoi
  • 3 foi dafin
  • 2-3 cani apa
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 pahar vin alb
  • sare
  • boabe piper negru
  • 4-6 linguri ulei de masline
Mancare de pui cu masline. Servim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi ...
Este delicioasa si foarte simplu de facut iar daca sunteti norocosi si aveti si o punga cu malai ( eu nu am reusit sa-l depistez in Germania) puteti sa o serviti cu o mamaliguta fierbinte alaturi.
Preparare:
  1. Curatam legumele, le spalam si le taiem in bucatele potrivite ( nu trebuie sa fie tocate marunt pentru ca le vom pasa la sfarsit)
  2. Punem 2-3 linguri de ulei de masline intr-o tigaie pe foc mic iar cand acesta este incins adaugam legumele
  3. Le calim 3-4 minute apoi adaugam 1 pahar de vin alb
  4. Cand alcoolul s-a evaporat complet, adaugam jumatate de cana de suc de rosii amestecata cu 1 cana cu apa, frunzele de dafin si o lingurita de boabe de piper
  5. Acoperim tigaia cu capac si lasam sosul sa fiarba la foc mic pana ce legumele incep sa se dezintegreze ( cca 45 minute)
  6. Din cand in cand mai adaugam apa astfel incat sosul sa isi pastreze o consistenta relativ lichida
  7. Intr-o tigaie separata, adaugam 2-3 linguri de ulei de masline iar cand acesta este incins, adaugam pulpele de pui
  8. Le prajim cate 10 minute pe ambele parti pana ce se patrund aproape complet si capata o culoare aurie
  9. Scoatem pulpele din tigaie, scurgem uleiul si stergem tigaia cu hartie absorbanta de bucatarie. Punem pulpele in tigaia curatata
  10. Eliminam frunzele de dafin din sos si il pasam cu blender sau cu ajutorul unei site cu gauri mici
  11. Adaugam peste sosul obtinut, jumatatea de cana ramasa de suc de rosii amestecata cu jumatate de cana de apa. Consistenta sosului trebuie sa fie destul de lichida
  12. Adaugam sosul peste pulpele de pui din tigaia pe care o punem pe foc mic, adaugam, daca dorim, inca 2 frunze de dafin ( nu este necesar dar noua ne place parfumul frunzelor de dafin asa ca am pus 2 frunzulite) maslinele spalate bine si sare daca maslinele nu sunt sarate
  13. Daca folosti masline mai sarate care au samburi, le intepati pe fiecare cu 1 ac si apoi le lasati in apa rece cca 30 minute, Le scurgeti bine si apoi le adaugati in sos
  14. Acoperim tigaia cu capac si lasam sa fiarba cca 15 -20 minute pana ce sosul scade iar sosul capata consitenta specifica
  15. Servim cu mamaliguta sau cu piure de cartofi

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!