Ingrediente:
  • 100 gr faina
  • 100 gr apa
  • sare
Gnocchi fara cartofi (de post). La sfarsit adaugati niste marar daca doriti si ...
Se fac mai ales in sudul Italiei si desi ingredientele sunt tare saracute (apa si faina) sunt deliciosi si satiosi. Se pot combina cu orice tip de sos si se pot manca si in post deoarece nu contin oua. Eu i-am servit cu ciupercute inabusite cu usturoi si marar (as pune marar si la prajituri atat de mult imi place). Nu au iesit chiar perfecti ai mei dar tare ma grabeam pt ca am avut o groaza de lucruri de facut. Cantitatea de faina trebuie sa fie egala cu cantitatea de apa. Calculam 100 gr faina de persoana, deci daca facem gnocchi pentru 2 persoane punem 200 gr faina si 200 gr apa, daca facem pentru 3 persoane, 300 gr faina si 300 gr apa si tot asa.
Preparare:
  1. Punem apa pe foc impreuna cu sarea iar in momentul in care incepe sa fiarba (deci can atinge 100 grade) adaugam toata faina si amestecam viguros pentru cateva secunde.
  2. Nu va ieis in nici un caz un aluat compact, acesta urmand sa il formam ulterior.
  3. Rasturnam aluatul pe un fund de lemn, si cat este cald incepeti sa il framantati pana obtineti un aluat compact (maxim 5 minute dureaza)
  4. il invelim si il lasam cam 10-15 minute la odihna. In acest timp glutinele vor incepe sa actioneze iar aluatul va deveni un pic mai moale si ulterior mai pufos.
  5. Dupa perioada de odihna formam din biluta un rulou, din care rupem bucatele mai mici pe care le transformam in cordoane subtiri, (pudram daca e nevoie cu putina faina)
  6. le taiem in bucatele de 2 cm
  7. acum, daca aveti gratarasul acela striat special pentru gnocchi il puteti utiliza pe acela dar daca nu facem gnocchi nostri dupa metoda batraneasca si anume cu furculita. Luam cate o bucatica de aluat si o punem pe dintii unei furculite infainate,
  8. punem degetul mare in centrul aluatului si tragem in jos biluta pana cade pe masa, si am facut astfel primul gnocchi, si continuam pana ii terminam pe toti,
  9. Dupa ce i-am terminat, ne tragem sufletul vreo 10 minute, dupa care punem o oala cu apa si sare pe foc iar in momentul in care incepe sa fiarba punem toti gnocchi in apa
  10. Cand se ridica la suprafata (lucru care se va intampla treptat) luam cu o supiera gnocchi si ii adaugam in sosul pe care l-am pregatit deja.
  11. Tocam ciupercile si le calim 5 minute impreuna cu putin unt (daca nu suntem in post) sau margarina ,un catel de usturoi,sare si piper.
  12. Adaugam gnocchi peste ciupercute si le mai lasam pe foc inca vreo 5 minute.
  13. La sfarsit adaugati niste marar daca doriti si......Pofta buna!!!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!