Glazura:
  • 350 gr zahar pudra
  • 1 albus
  • 2-3 picaturi suc de lamaie
Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 350 gr miere
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 10 gr bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri lapte
  • 40 gr mix macinat fin pentru turta dulce ( scortisoara, cardamom, nucosara, cuisoare, anason, coriandru)
Turta dulce. Va invit sa faceti acesti biscuitei extrem de pufosi ...
Am tot fost intrebata daca nu conosc o reteta de biscuiti de turta dulce care nu se intaresc dupa ce se racesc. Ei bine, va invit sa faceti acesti biscuitei extrem de pufosi chiar si dupa ce se racesc.
Glazura:
  1. Mixam foarte bine un albus de ou amestecat cu un varf de cutit de sare si 2-3 picaturi de suc de lamaie.
  2. Adaugam apoi treptata zaharul pudra si mixam pana obtinem o glazura cremoasa care nu isi pierde forma in momentul in care decoram turta dulce.
  3. Pentru glazura roz, am adaugat 1/4 lingurita de alchermes in glazura alba.
  4. Pentru decor am folosit bombonele colorate, inimioara albe si roz si bilute argintii de zahar.
Preparare:
  1. Amestecam mierea cu untul si zaharul intr-o craticioara cu fund gros si o punem pe foc foarte mic.
  2. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si lasam amestecul sa se raceasca cca 3-4 minute.
  3. Adaugam oul, 1 lingura de cacao, mixul de condimente si amestecam bine.
  4. Adaugam faina data prin sita in mixul de miere si framantam sau mixam pana la inglobarea perfecta. Vom obtine un aluat extrem de lipicios si neascultator deci daca aveti un robot, folositi-l cu incredere.
  5. La sfarsit adaugam bicarbonatul dizolvat in 3 linguri de lapte si framantam bine pana il distribuim in aluat.
  6. Invelim aluatul in folie de plastic alimentara si il bagam la frigider pentru 24 de ore.
  7. Dupa timpul de repaus, impartim aluatul in doua bucati si intindem fiecare bucata pe planul de lucru foarte bine infainat intr-o foaie subtire de 0,3 -0,5 cm grosime.
  8. Decupam aluatul cu forme si asezam turta dulce in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt,
  9. Preincalzim cuptorul la 180°C si coacem turta dulce pentru 8 minute. Daca vrem ca turta dulce sa fie frageda si dupa ce se raceste, nu o coacem mai mult de 8 minute in cuptorul electric sau 10-12 minute circa in cuptorul pe gaz.
  10. Cand biscuiteii au crescut dar nu s-au colorat nici macar pe margini, este timpul sa ii scoatem.
  11. Ii lasam apoi sa se raceasca in tava ( pentru ca sunt foarte moi imediat scosi din cuptor) si apoi incepem sa ii decoram dupa preferinta.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!