Ingrediente:
  • 400 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 200 gr alune
  • 35 gr ulei
  • 1 lingurita amoniac pt dulciuri
  • 1 lingura lapte caldut
  • 3 oua
  • coaja rasa de la o portocala mare
  • 2 pliculete zahar vanilat
Tozzetti. In Lazio se servesc inmuiati in vin dar sunt la fel de buni alaturi de o cana de ceai ...
Am inceput probele pentru dulciurile pe care le voi prepara de Craciun pentru noi, gazde si colegii lui Cris. Pentru inceput am ales acesti biscuiti , Tozzetti, care sunt nelipsiti pe masa de Craciun. In Lazio se servesc inmuiati in vin dar sunt la fel de buni alaturi de o cana de ceai, lapte sau chiar cafea.
Preparare:
  1. Pentru inceput punem alunele in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le lasam pentru 5-7 minute in cuptorul preincalzit la 160 grade. Le scoatem si le asezam pe un servet sa se raceasca.
  2. Mixam ouale cu zaharul, coaja de portocala si zaharul vanilat pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.
  3. Adaugam lingurita de amoniac stinsa intr-o lingura de lapte caldut si uleiul.
  4. In timp ce adaugam amoniacul si uleiul nu ne oprim din mixat.
  5. La sfarsit adaugam faina iar dupa ce o incorporam bine in compozitia de ou, adaugam alunele intregi si reci.
  6. Incorporam alunele in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu mana.
  7. Rasturnam aluatul pe planul de lucru bine infainat, si ii dam forma de rulou. ATENTIE! Aluatul trebuie sa fie lipicios si destul de moale asa ca nu mai adaugati faina absolut deloc ci doar va ajutati de faina de pe masa ca sa ii dati forma de rulou.
  8. Ruloul e bine sa aiba nu mai mult de 4 cm latime si 2-3 inaltime pentru ca in timp ce se coace se va intinde destul de mult.
  9. Coacem ruloul la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 25-30 minute. Cand prinde o culoare aurie si incepe sa crape la suprafata este gata.
  10. Scoatem ruloul si il lasam timp de 15 minute pe un gratar sa se racoreasca. In acest timp fixam cuptorul la 160 grade.
  11. Taiem ruloul in felii de 1 cm avand grija sa tinem cutitul inclinat la 45 grade .
  12. Asezam tozzetti nostri din nou in tava de cuptor si ii mai bagam la cuptor 10 minute ca sa se usuce,
  13. Ii scoatem si ii asezam pe un gratar sa se raceasca dupa care ii servim cu incredere ca sunt tare tare gustosi.
  14. Tozzetti sunt crocantei bine dar in nici un caz atat de crocanti incat sa iti rupi dintii in ei.
  15. Se pot manca si simpli dar traditional se servesc inmuiati ori in vin, ori in ceai, lapte, cafea.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!