Ingrediente crema vanilie:
  • 1 l lapte
  • 6 galbenusuri
  • 160 gr zahar
  • 100 gr faina
  • coaja lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
  • 50 gr samburi de pin (de pus pe deasupra)
Ingrediente:
  • 420 gr faina
  • 225 gr zahar
  • 6 galbenusuri
  • 105 gr unt
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf sare
  • coaja de lamaie si vanilie (optional)
Torta della nonna. Punem in centrul foii, crema complet rece, o intindem ...
Torta della nonna (tarta bunicii) este un dulce specific regiunii Liguria, foarte delicat ca aroma si nu in ultimul rand extrem de delicios.
Preparare:
  1. Mixam galbenusurile amestecate cu zaharul si untul la temperatura camerei pana se omogenizeaza.
  2. Adaugam faina amestecata cu praful de copt, un varf cutit sare, coaja rasa de lamaie si framantam pana obtinem un aluat compact pe care-l invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru 1 ora.
  3. Frecam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul apoi adaugam faina.
  4. Punem laptele la incalzit impreuna cu zaharul vanilinat .
  5. Cand este fierbinte, il luam de pe foc si il adaugam treptat peste compozitia de galbenusuri si se mixeaza pana la omogenizare.
  6. . Il punem din nou pe foc mic si amestecam incontinuu pana se ingroasa ( cca 15 minute).
  7. Stingem focul si o lasam sa se raceasca. Ca sa nu faca cojita deasupra punem pe suprafata cremei o folie de plastic.
  8. Tapetam o forma de 30 cm diametru maxim , eventual de unica folosinta, cu unt si faina.
  9. Impartim aluatul in doua parti.
  10. Intindem pe suprafata de lucru bine infainata prima foaie care trebuie sa fie lejer mai mare decat a doua foaie.
  11. O asezam in tava stfel incat aluatul sa imbrace fundul si peretii formei.
  12. Punem in centrul foii, crema complet rece, o intindem cu o lingura pe toata suprafata foii du pa care o acoperim cu a doua foaie.
  13. Sigilam ambele foi, intepam foaia superioara si o pudram cu samburi de pin.
  14. Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit, pentru 45 minute.
  15. O pudram cu zahar pudra vanilat, si o servim dupa ce se raceste complet.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!