Ingrediente:
  • Ingrediente blat: 5 oua
  • 175 gr zahar
  • 110 gr faina
  • 35 gr cacao
  • 6 gr praf de copt
  • 60 gr unt topit
mousse:
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 60 gr zahar
  • 200 gr ciocolata (de lapte sau amara daca va place)
  • 50 ml cafea
  • 200 gr frisca
  • Ingrediente glazura: 300 gr apa
  • 300 gr smantana lichida
  • zahar 450 gr
  • cacao 150 gr
  • gelatina 15 gr
  • Se poate reduce cantitatea ingredientelor in functie de tort.
Tort de ciocolata cu mousse de ciocolata. Absolut delicios si in combinatie cu blatul insiropat ...
Mousse-ul de ciocolata este absolut delicios si in combinatie cu blatul insiropat, a fost o nebunie.
MOUSSE:
  1. Se bat foarte bine albusurile cu 30 gr de zahar
  2. Galbenusurile se mixeaza si ele foarte bine cu celelalte 30 gr din zaharul ramas,
  3. ciocolata se topeste pe baie de aburi si cand se raceste se amesteca cu cele 50 ml cafea calduta ca sa devina manevrabila, ciocolata astfel diluata se adauga compozitiei de galbenus,
  4. adaugam acum albusurile batute bat, frisca batuta bine bine, Si gata mousse-ul nostru
  5. Eu am adaugat in cafea esenta rom. Bagam moussse-ul in frigider pana insiropam blatul.
  6. GLAZURA: Fierbem apa, smantana lichida, zaharul si cacaoa pentru 8-10 minute.Temperatura de fierbere nu trebuie sa depaseasca 104 grade
  7. Se lasa la racit pana ajunge la 50 grade dupa care se adauga gelatina pe care am lasat-o 10 minute la inmuiat in apa rece si apoi am stors-o foarte bine
  8. Glazura se toarna pe tort cand are 35 grade. In cazul in care nu aveti termometru, lasati glazura la frigider pentru cca 1 ora, timp in care v.a capata consistenta potrvita pentru a imbraca tortul.
  9. Taiem blatul in doua si insiropam ambele parti cu un sirop din apa, zahar, rom
  10. Ungem cu un strat gros de mousse un disc, Punem celalat disc deasupra,
  11. Turnam glazura, si decoram….eu l-am decorat cu bilute de zahar, ciocolata si fulgi de migdale sau alune.
Preparare:
  1. BLATUL: Intr-un vas batem bine de tot zaharul cu ouale, faina amestecata cu cacaoa si praful de copt
  2. La sfarsit adaugam untul topit in prealabil si racit si bagam la 200 grade in cuptorul preincalzit pentru 30 minute circa

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!