Mousse de ricotta::
  • 500 gr ricotta
  • 400 gr frisca
  • 1/4 l lapte
  • 2 galbenusuri
  • 200 gr zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 16 gr gelatina (8 foi)
  • coaja unei lamai mari
  • Decor: 100 gr frisca, zahar pudra vanilat
Ingrediente:
  • Blat:
  • 150 gr faina
  • 125 gr zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 albusuri
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
Tort cu mousse de ricotta si frisca. Numaram cate ciufulete au iesit, dupa care taiem ...
Cam de multisor nu am mai facut ceva dulce asa ca azi, desi este teribil de cald, m-am apucat de treaba. Este un tort foarte racoros si simplu de facut.
Mousse de ricotta ::
  1. Punem la inmuiat gelatina in apa rece
  2. Frecam galbenusurile cu 80 gr zahar din cele 200 gr si adaugam laptele
  3. Punem crema pe foc mic si in momentul cand este foarte fierbinte, stingem focul si adaugam gelatina inmuiata si foarte bine stoarsa
  4. Bagam crema la frigider si o controlam des ca nu cumva sa se intareasca
  5. Amestecam ricotta cu restul de zahar ramas, zahar vanilat si coaja rasa a unei lamai
  6. Scoatem crema de la frigider (trebuie sa fie rece si lichida), adaugam ricotta si cele 400 gr frisca mixate foarte bine
  7. amestecam pana obtinem o crema pufoasa
  8. fixam cercul pt torturi in jurul primei foi si turnam mousse-ul dupa care lasam tortul la rece pentru 2-3 ore
  9. Dupa ce s-a intarit, scotem cu grija cercul din jurul tortului si ornam suprafata cu ciufuleti de frisca
  10. Numaram cate ciufulete au iesit, dupa care taiem a doua foaie in tot atatea tringhiuri si le sprijim pe moatele de frisca
  11. Pudram cu zahar vanilat
Preparare:
  1. Blat:
  2. Mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana se deschid la culoare
  3. Batem albusurile foarte bine cu un strop de sare
  4. Adaugam alternand faina (in care am adaugat 1 lingurita praf de copt) si albusurile peste galbenusuri amestecand cu grija de jos in sus
  5. Tapetam o forma de 24 cm cu unt si faina si adaugam aluatul. Il dam la 180 grade ,cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute
  6. Blatul nu trebuie sa creasca mult. Va avea aproximativ 3 cm
  7. Dupa ce s-a racit il taiem in 2 foi

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!