Ingrediente:
  • Blat : 6 oua, 180 gr zahar, 150 gr faina, 50 gr amidon, 65 gr mac
  • Mousse de portocale:
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 400 gr frisca
  • 8 foi gelatina (16 gr)
  • 200 gr ciocolata alba
  • 325 gr suc de portocale
  • 3 lingurite coaja portocale
  • 3 linguri lichior de portocale
sirop:
  • 300 gr apa
  • 150 gr zahar
  • 3 linguri lichior de portocale
  • 6-8 linguri cafea
  • Bezele:
  • 100 gr albus
  • 100 gr zahar tos
  • 100 gr zahar pudra
  • un varf cutit sare
Tort cu mousse de portocale. Pandispanul, creatie proprie, cu mac, se potriveste ...
Pandispanul, creatie proprie, cu mac, se potriveste foarte bine cu gustul portocalei si al ciocolatei albe si cu bezelele micute care acopera tortul.
Sirop:
  1. Fierbem apa impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Cand zaharul este complet topit, stingem focul si adaugam 2-3 linguri de lichior de portocale, si 6-8 linguri de cafea proaspat facuta.
  2. Mousse de portocale si ciocolata alba:
  3. Pentru inceput punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute. Mixam oul si galbenusurile la bain marie pana obtinem o spuma densa.
  4. Separat, topim si ciocolata alba la bain marie (atentie la calitatea ciocolatei folosite. Daca nu este de calitate se poate intari. Si atentie sa nu va cada din greseala vreo picatura de apa peste ciocolata pentru ca se va intari. )
  5. Stoarcem 3 portocale mari (la mine o portocala intreaga cu coaja a avut 236 gr) si punem sucul obtinut amestecat cu lichiorul de portocale si coaja de portocala, pe foc foarte mic. (nu trebuie sa fiarba). Cand sucul este fierbinte adaugam foile de gelatina stoarse f bine si amestecam pana se dizolva.
  6. Adaugam peste ouale mixate ciocolata alba topita, (si aici va recomand mare atentie pt ca imediat cum se veti adauga ciocolata, mixul va avea tendinta sa se intareasca) deci imediat dupa ce adugati ciocolata, amestecati putin, adaugati sucul de portocale caldut si mixati repede compozitia la viteza maxima .
  7. Lasam mousse-ul sa se raceasca si apoi adaugam 400 gr frisca mixata. Daca mousse-ul rezulta lichid il lasam la frigider pana ce va incepe sa se intareasca.
  8. Bezele: Mixam albusurile proaspete cu zaharul tos si sarea pana se intaresc dupa care adaugam treptat zaharul pudra si mixam din nou pana obtinem o bezea cu o consistenta solida.
  9. Formam cu ajutorul unui sac a poche mici bezele direct in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt, si le coacem la 100 grade, cuptor preincalzit pentru maxim 30-45 minute,
  10. Dupa 1 ora stingem cuptorul, intredeschidem usa si le lasam sa se usuce si raceasca complet in cuptor,
  11. Asamblare: Punem prima foaie intr-un cerc rotund pentr torturi, o insiropam din belsug cu siropul rece si adaugam un strat de mousse.
  12. Acoperim cu a doua foaie, o insiropam si adaugam ultimul strat de mousse.
  13. Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore dupa care il scoatem din cerc si ii imbracam marginile cu nuca de cocos,
  14. Asezam bezelele pe toata suprafata tortului la final, dupa care il putem in sfarsit savura!!
Preparare:
  1. Blat: Mixam ouale impreuna cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare .
  2. Amestecam faina cu amidonul , le dam prin sita dupa care le adaugam treptat oualelor si amestecam cu grija de jos in sus.
  3. Dupa ce faina si amidonul sunt perfect inglobate, adaugam macul si-l amestecam si pe el, cu mare grija, de jos, in sus.
  4. Punem aluatul intr-0 forma rotunda de 26 cm tapetata cu unt si faina (scuturam excesul de faina intotdeauna ca sa nu se arda blatul sau prajitura), si il bagam in cuptorul preincalzit la 170 grade pentru 20-25 minute.
  5. Nu deschidem in nici un caz cuptorul in primele 15 minute. Eu va sfatuiesc sa nu-l deschideti deloc . Va dati seama ca este copt cand este auriu si s-a desprins de pe marginea formei. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca in forma dupa care il rasturnam pe un gratar,
  6. Cand este complet rece il taiem cu grija in trei foi sau chiar 4.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!