Ingrediente:
  • Blat: 7 galbenusuri
  • 7 albusuri
  • 140 gr zahar
  • 80 gr ciocolata lapte/amara
  • 150 gr migdale macinate
  • zahar vanilat
  • 1 varf sare
  • Crocant de migdale 150 gr migdale tocate bucatele mici
  • 80 gr zahar trestie/normal
  • 1 lingura de apa
Mousse:
  • Mousse de frisca si migdale 110 crocant de migdale
  • 400 ml frisca
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 50 gr zahar
  • 4 foi gelatina (8 gr)
  • zahar vanilat
  • Mousse de ciocolata: 250 gr cicoclata amara
  • 200 gr frisca lichida
  • 3 foi gelatina (6 gr)
Tort cu crocant de migdale Cand mousseul de frisca este intarit, scoatem ...
Serviti alaturi de noi o felie de tortulet
Mousse:
  1. Mousse de frisca si migdale: Punem cele 4 foi de gelatina la inmuiat in apa rece
  2. Mixam frisca foarte bine. Mixam galbenusurile cu oul, zaharul, zaharul vanilat si un varf de sare.
  3. Scurgem bine gelatina de apa si o topim pe bain marie dupa care o adaugam compozitiei de galbenusuri. Amestecam bine bine si rapid ca sa nu se intareasca
  4. Adaugam frisca compozitie de galbenusuri si amestecam pana la omogenizare iar la sfarsit adaugam crocantul de migdale, amestecam bine
  5. Mousse de ciocolata: Punem la inmuiat gelatina in apa rece pt 10 minute
  6. Topim la bain marie ciocolata taiata in bucatele mici impreuna cu frisca lichida
  7. In momentul in care cicolata este complet topita o luam de pe foc, adaugam gelatina stoarsa bine de apa
  8. Amestecam si lasam sa se raceasca putin (cam 5 minute) amestecand incontinuu in ea
  9. Cel mai bine este sa folosim o ciocolata de buna calitate ( 70% cacao) ca sa nu avem probleme
  10. Asamblare tort: Taiem blatul in doua . Punem una dintre jumatati ( cealalata jumatate o putem congela si folosi cu alta ocazie sau il putem manca) in cercul pentru torturi, adaugam mousse-ul de frisca si lasam la frigider 1 ora sa se intareasca timp in care preparam mousseul de ciocolata
  11. Cand mousseul de frisca este intarit, scoatem tortuletul de la frig si adaugam mousseul de ciocolata care trebuie sa fie caldut
  12. Dam la frigider pentru inca 1 ora dupa care putem scoate tortul din forma si orna. Eu am facut niste inimioare cam nereusite din ciocolata topita pe care le-am pudrat cu nuca de cocos si crocant de migdale iar pe margini am tapetat tortul cu crocantul ramas
Preparare:
  1. Blat: Mixam galbenusurile cu 30 gr de zahar, zaharul vanilat si un strop de sare pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare
  2. Topim ciocolata la bain marie, o lasam sa se raceasca putin (daca avem un termometru de bucatarie ciocolata trebuie sa aiba 40 grade) si o adaugam peste galbenusuri
  3. Mixam albusurile cu restul de zahar si le incorporam galbenusurilor amestecand de jos in sus
  4. Adaugam migdalele macinate la sfarsit
  5. Tapetam o forma cu unt si hartie de copt si bagam blatul la 160 grade , cuptor preincalzit, pentru 40-50 minute
  6. Cand este gata, il rasturnam pe hartie de copt tapetata cu zahar si il lasam sa se raceasca
  7. Crocant de migdale: Tocam migdalele cu cutitul in bucatele de 3-4 mm, le amestecam cu zaharul si o lingura de apa si le punem intr-o tigaie teflonata pe foc mic
  8. Amestecam incontinuu pana se caramelizeaza zaharul si migdalele capata o culoare aurie
  9. Il lasam sa se raceasca pe o hartie de copt unsa cu ulei. Daca va mai ramane crocant il puteti tine intr-un borcanel
  10. Daca il vreti fin fin il puteti baga la robot 1-2 minute

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!