crema de vanilie:
  • 1/2 l lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon porumb
  • 6 galbenusuri
  • 150 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat/1 bat vanilie
Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • 100 gr unt
  • 125 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf de sare
  • cca 25 gr faina in plus
  • 500-600 gr capsuni proaspete
Tarta cu crema de vanilie si capsuni. Imi aminesc ca mama ne facea niste dulciuri minunate ...
Capsunile imi amintesc foarte mult de copilarie. Imi aminesc ca mami ne facea niste dulciuri minunate cu capsuni dar dulcele care mi-a ramas mie in minte este spuma de capsuni. O mancam cu atata pofta si era atat de buna!! Capsunile aveau un gust divin, acum mai greu intalnim fructe care au gust de fruct. De cate ori mergem la supermarket, de unde nu cumpar niciodata fructe sau legume, vad merele, perele, portocalele si celeleate fructe, anormal de perfecte si frumoase. Lucesc de iti iau ochii, au aceiasi dimensiune si par sanatoase si apetisante. Sincera sa fiu, prefer un fruct mai putin frumos dar cu gust decat unul frumos si fara fir de gust. Capsunile cu care am facut aceasta tarta au fost extraordinar de bune, exact cum erau pe vremuri.
crema de vanilie:
  1. Punem la incalzit laptele impreuna cu batonul de vanilie sau zaharul vanilat.
  2. Separat, mixam ouale impreuna cu zaharul pentru 5 minute. Adaugam faina si amidonul si amestecam pana la inglobare.
  3. Turnam treptat laptele cald peste mixul de oua si trecem din nou pe foc mic, amestecul obtinut. Amestecam pana ce obtinem o crema cu o consistenta mai groasa.
  4. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca.
Preparare:
  1. Eu am facut aluatul la robot dar se poate face si fara robot fara nici o problema.
  2. Punem in robot faina amestecata cu praful de copt si cernuta, untul rece de la frigider taiat in bucatele mici, ouale, zaharul, zaharul vanilat si un varf de cutit de sare. Framantam pana ce aluatul capata consistenta dupa care il invelim in folie de plastic si il lasam la frigider cca 1 ora.
  3. Daca facem aluatul fara robot, punem faina intr-un vas iar in centru adaugam zaharul, un varf de sare, zaharul vanilat si untul rece.
  4. Framantam pana prinde consistenta dupa care adaugam cele doua oua batute putin cu furculita si amestecam pana obtinem un aluat compact pe care-l invelim in folie alimentara si il lasam la rece pentru 1 ora.
  5. Intre timp ne ocupam de crema.
  6. Scoatem aluatul de la frigider si il rasturnam pe planul de lucru infainat bine si-l mai framanatm cu cca 25 gr faina. Din cauza faptului ca aluatul contine praf de copt, devine pufos dupa statul la frigider asa ca ii mai adaugam cca 25 gr faina ca sa se poata intinde fara probleme.
  7. Intindem aluatul la o grosime de 0,5-0,6 mm. Va creste in cuptor deci foaia nu trebuie sa fie groasa.
  8. Tapetam o forma de tarta cu unt si faina.
  9. Punem aluatul in forma, il intepam cu o furculita din loc in loc si acoperim partea centrala cu o foaie de copt ca sa nu usuce in timpul coacerii.
  10. Coacem tarta la 180 grade, cuptor preincalzit pentru 20-25 minute.
  11. Cand marginile sunt aurii si se desprind singure de marginea formei, o scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca putin in forma , eliminam foaia de copt, o rasturnam pe o farfurie si o lasa sa se raceasca complet.
  12. Dupa ce s-a racit o umplem cu crema de vanilie rece si o decoram cu capsunile taiate in doua pe lungime.
  13. O lasam la frigider cateva ore, cel mai bine peste noapte, dupa care o taiem si o servim.
  14. Putem sa o acoperim cu gelatina. Daca vreti, inainte de-a o servi puteti sa o pudrati cu putin zahar pudra.
  15. Daca vreti o crema mai pufoasa amestecati-o cu 100 gr frisca batuta bat. Consistenta va fi mai lejera si mai pufoasa.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!