Ingrediente:
- 300 gr faina
- 70 gr unt
- 1 plic praf de copt
- 1 ou
- 100 ml lapte
- 40 gr zahar
- 1 varf cutit sare
- Scones. Se servesc de obicei cu unt si marmelada, lemon curd sau miere ...
- Scones sunt niste briosele dulci traditionale bucatariei scotiene. Se servesc de obicei cu unt si marmelada, lemon curd sau miere langa o cana de ceai. Exista si scones sarate dar eu am ales varianta dulce si le-am dat mai mult o forma de biscute mai mare.
Preparare:
- Punem faina amestecata cu praful de copt si sarea intr-un vas iar in centrul ei untul rece taiat in bucatele mici
- Framantam pana cand untul este incorporat in faina
- Batem cu o furculita oul amestecat cu laptele si il adaugam fainii
- Adaugam si zaharul si amestecam cu o lingura de lemn pana cand aluatul incepe sa capete consistenta
- Mutam aluatul pe planul de lucru infainat si il framantam pana obtinem un aluat compact
- Il invelim in folie alimentare de plastic si il bagam la frigider pentru 30-45 minute
- Dupa perioada de repaus, intindem aluatul pe masa usor infainata, intr-o foaie groasa de 0,7 cm
- Cu ajutorul unei forme rotunde de 8-9 cm diametru taiem cerculete pe care le punem in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt
- Coacem scones-urile noastre in cuptorul preincalzit la 160°C pentru 15 minute
- Cand prind putina culoare pe margine, le scoatem si le lasam sa se raceasca complet pe un gratar
- Dupa ce s-au racit complet, le taiem in doua si le ungem cu marmelada sau nutella sau cu ce doriti dumneavostra
- Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim langa un ceai fierbinte
Iti recomandam
- Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
- Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
- Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
- O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
- Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
- Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
- Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
- Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
- Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
- Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Trimite CV
Casuta cu sugestii
Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!
Cautare
Introduceti mai jos ce vreti sa cautati