Bezea de cocos:
  • 4 albusuri mari
  • 120 gr zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 175 gr nuca de cocos deshidratata
  • 1 varf cutit sare
Ingrediente:
  • 300 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 200 gr zahar
  • 4 galbenusuri mari
  • 200 gr unt topit
  • 200 ml lapte
  • 1 baton vanilie/ 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 varf cutit sare
Prajitura de vanilie cu bezea de cocos. Dieta mea consta in ceva dulce si o cafea dimineata ...
Chiar daca am intrat la dieta incepand cu aceasta saptamana, nu m-am putut abtine sa nu fac un dulce pentru micul dejun. Doar pentru micul dejun!! :)) Dieta mea consta in ceva dulce si o cafea dimineata, un gratar, rasol, salata, peste sau paste integrale servite la pranz alaturi de 1-2 felii subtirele de paine integrala iar la cina 1-2 fructe sau o salata , iaurt si un ceai. Dupa ora 19.00 nu se mai mananca nimic iar pe la ora 8 seara mergem sa alergam 20-30 minute. Nu este o dieta propriu zisa ci un regim de intretinere la care organismul meu reactioneaza pozitiv. Stiu ca in aceasta perioada toti suntem la dieta dar va recomand din toata inima sa nu alegeti aceste diete fara sfatul unui dietolog. Fiecare organism este diferit si reactioneaza diferit iar o dieta aleasa la intamplare ne poate da peste cap metabolismul, asa ca aveti mare grija de voi si de sanatatea voastra. Eu sper ca dupa aceasta intoducere sa mai existe totusi cineva dornic sa incerce aceasta prajiturica pentru ca este delicioasa si o bucatica mica servita dimineata nu ne poate face decat bine.
Bezea de cocos:
  1. Mixam albusurile, la temperatura camerei, cu un varf de cutit de sare.
  2. In momentul in care incepe sa se formeze spuma, incepem sa adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana ce obtinem o bezea compacta.
  3. Renuntam la mixer si incorporam nuca de cocos treptat, amestecand usor, de jos in sus cu o lingura de lemn.
  4. Scoatem prajitura din cuptor, o lasam cca 5-6 minute sa se racoreasca putin, dupa care intindem repede bezeaua de cocos pe deasupra.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un vas. Adaugam 200 gr zahar, sarea, galbenusurile si untul topit.
  2. Incalzim laptele impreuna cu un baton de vanilie taiat pe lungime dupa care il lasam sa se raceasca si eliminam batonul.
  3. Adaugam si laptele peste faina, zahar, galbenusuri, sare si unt si mixam pana obtinem o crema omogena.
  4. Tapetam o forma dreptunghiulara cu unt si faina si adaugam aluatul pe care-l nivelam cat de bine putem.
  5. Coacem prajitura la 160° C, cuptor preincalzit, pentru 20 minute. In timp ce prajitura se coace, ne ocupam de bezeaua de cocos.
  6. O bagam din nou la cuptor, la 140°C, de data aceasta unde o mai lasam pt 15 minute. Bezeaua nu trebuie sa se rumeneasca asa ca nu o lasati mai mult de 15 minute la cuptor.
  7. O scoatem din cuptor, o lasam sa se raceasca si apoi, daca dorim o decoram cu putina ciocolata topita, amara sau cu lapte, pe deasupra.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!