Aluat ricotta:
  • 250 gr ricotta/urda/branza de vaci bine scursa
  • 100 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 1 ou
  • 1 plic zahar vanilat
  • 6-7 cirese confiate
Ingrediente:
  • Pentru aluat cacao: 150 gr faina
  • 50 gr zahar
  • 25 gr unt
  • 1 ou
  • 2 lingurite rase praf de copt
  • 2 linguri rase cacao
  • 2-3 linguri lapte
Prajitura cu ricotta si cirese confiate. Combinatia dintre blatul cremos de ricotta si aluatul ...
Am facut prajiturica asta acum o saptamana si mi-a placut extrem de mult. Combinatia dintre blatul cremos de ricotta si aluatul cu parfum de cacao este pur si simplu divina asa ca la noi aceasta prajitura a avut o viata extrem de scurta. In cazul in care nu aveti ricotta, puteti folosi urda de vaca sau o branzica de vaci foarte bine scursa. Ciresele confiate pot si inlocuite cu orice alt fruct confiat sau cu bobite de ciocolata sau stafide.
Aluat ricotta:
  1. Mixam ricotta cu oul, zaharul, zaharul vanilat si faina
  2. Tapetam o forma rotunda de maxim 24 cm diametru cu hartie de copt pe care am udat-o si stors-o bine bine
  3. Adaugam aluatul de ricotta iar pe deasupra ciresele confiate taiate in bucatele potrivite
  4. Scoatem aluatul cu cacao de la frigider si formam din el bilute un pic mai mari decat o nuca pe care le asezam peste aluatul de ricotta
  5. Lasam un picut de spatiu intre bilute pentru ca ele se vor extinde in timpul coacerii
  6. Coacem prajitura pentru 30 minute, la 180°C, cuptor preincalzit, treapta a treia de jos in sus
  7. Dupa ce o scoatem din cuptor, o pudram cu zahar pudra din abundenta si o lasam sa se raceasca dupa care o servim cu pofta pentru ca este tare tare buna
Preparare:
  1. Pentru aluat cacao:
  2. Punem in robot faina amestecata cu praful de copt, untul la temperatura camerei, zaharul, cacaoa, oul si 2 linguri de lapte ( puneti doar doua linguri initial iar daca aluatul se leaga nu mai adaugati a treia lingura
  3. Daca nu se compacteaza, mai adaugati o lingura de lapte) si mixam pentru 2-3 minute. Consistenta finala a aluatului trebuie sa arate ca in poza
  4. Tranferam aluatul pe masa de lucru si il mai framantam putin pana obtinem o biluta compacta pe care o invelim in folie alimentara si o bagam la rece pentru 30 minute

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!