pentru uns placinta:
  • 1 ou
  • 2 linguri iaurt
  • 2-3 linguri lapte
Ingrediente:
  • 3 foi yufka mari (cca 250 gr)
  • 300 gr branza feta
  • 2 oua mari
  • 4 linguri iaurt natural mai dens
  • 250 ml lapte
  • 100 gr unt + unt pt tapetat forma
Placinta cu branza. Foarte simpla si rapida iar gustul este absolut delicios ...
Reteta este una foarte simpla si rapida iar gustul este absolut delicios. Se poate servi atat calda cat si rece, la micul dejun, pranz sau chiar la cina.
Preparare:
  1. Scoatem foile yuka din pachet si intindem doua dintre ele pe masa din bucatarie. Le lasam sa se usuce pentru 10-15 minute.
  2. Tapetam forma usor cu unt si adaugam a treia foaie in forma.
  3. Marginile foii vor depasi forma dar nu le taiem pentru ca vom inchide placinta cu ajutorul lor.
  4. Intr-un vas separat, batem usor, cu o furculita sau un tel, ouale, apoi adaugam untul topit dar rece, laptele, iaurtul si branza feta data prin razatoarea cu gauri mici sau zdrobita cu furculita. Amestecam bine.
  5. Adaugam 2-3 linguri din umplutura peste foaia yufka din forma si o intindem pe toata suprafata ei.
  6. Rupem in bucati neregulate celelalte doua foi ramase
  7. Inmuiem bine in umplutura cate o bucatica de yufka si o asezam in forma. Formam astfel straturi de yufka si umplutura.
  8. Dupa ce am terminat si foile si umplutura, “inchidem” placinta aducand marginile primei foi in centrul placintei.
  9. Nu va faceti griji daca marginile s-au uscat putin. Le puteti rupe si acoperi placinta. Cu cat aspectul placintei va fi mai “ciufulit” cu atat rezultatul final o sa fie mai frumusel.
  10. Amestecam 1 ou cu 2-3 linguri de iaurt si 2-3 linguri de lapte. Le batem cu o furculita pana se omogenizeaza si ungem cu acest amestec, ultimul strat de foi.
  11. Coacem placinta in cuptorul preincalzit la 180°C, pentru 35-40 minute sau pana se rumeneste frumos. Dupa ce s-a racit putin, o scoatem din tava si o servim.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!