glazura:
  • 50 gr unt
  • 6 linguri pline zahar
  • 6 linguri pline lapte
  • 5 linguri cacao
  • 1 lingura rasa ness
Ingrediente:
  • 320 gr zahar
  • 195 gr unt
  • 6 oua
  • 255 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita rasa bicarbonat
  • 2 linguri ness
  • 100 gr lapte
  • 1 fiola esenta vanilie/1 plic zahar vanilat
Negresa cu cafea. Eu ador dulciurile cu cafea si drept urmare am refacut reteta ...
Va spun sincer ca o prajitura atat de pufoasa nu am mancat pana acum. Consistenta e usor umeda iar gustul divin pentru cei care iubesc dulciurile cu cafea. Eu ador dulciurile cu cafea si drept urmare am refacut prajitura imediat dupa ce am terminat prima tura.
glazura:
  1. Punem intr-o craticioara mica, untul taiat in cubulete mici, zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la foc mic iar cand consistenta incepe sa devina usor cremoasa, o luam de pe foc si o lasam sa se raceasca pana ajunge calduta.
  2. O turnam peste prajitura si o intindem cu o paleta pe toata suprafata ei.
Preparare:
  1. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul anterior este perfect inglobat in crema de unt.
  2. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si o cernem. O adaugam treptat cremei de unt si oua si amestecam bine.
  3. Dizolvam ness-ul in lapte si il adaugam aluatului.
  4. Amestecam cu grija si nu foarte mult. Imediat dupa ce inglobam laptele in aluat, ne oprim din amestecat pentru ca altfel ne putem trezi cu o prajiturica gumoasa.
  5. Nu va speriati daca dupa ce adaugati laptele in aluatul de unt, acesta va rezulta cu mici brobonele. Este normal sa iasa asa ca sa obtinem o prajiturica pufoasa bine.
  6. Tapetam forma cu unt si faina, adaugam aluatul si coacem prajitura la 180 grade, cuptor preincalzit, pt 20-25 minute.
  7. Cand vedem ca se desprinde de pe margini, deschidem usa cuptorului si infigem in centru o scobitoare. Daca iese curata, dar umeda, atunci este gata, daca nu, o mai lasam 5 minute la copt.
  8. Scoatem prajitura din cuptor si o lasam sa se raceasca cateva minute, timp in care pregatim glazura.
  9. O taiem, dupa ce s-a racit complet, cu un cutit cu lama ascutita si subtire pe care o trecem prin putina apa inainte de a taia cubuletele de prajitura.
  10. O decoram cu frisca si capsuni sau orice alt fruct doriti dumneavostra.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!