Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 240 gr zahar
  • 140 gr unt
  • 240 gr ricotta/branza de vaci dulce
  • 160 gr lapte
  • esenta vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 4 oua
  • cca 150 gr mure
Muffins cu mure. Umplem pe jumatate formele de muffins tapetate ...
Asta vara am cules cateva kilograme bune de mure pe care le-am congelat pentru iarna. Bineinteles ca o mare din ele le-am consumat proaspete, dar au ramas destule si pentru congelator. Muffinseii de fata sunt absolut deliciosi si spun asta avand in vedere ca nu sunt mare fan muffins. Majoritatea ies uscati si destul de greu de inghit fara un pahar de lapte alaturi, dar in cazut acestei retete va garantez ca nu avem nevoie de nici un lapte pntru a-i savura. Pufosenia lor este data categoric de ricotta pe care o puteti inlocui, daca nu o aveti la dispozitie, cu o branzica de vaci dulce si bine scursa. Si murele se pot inlocui cu alte fructe, recomand totusi fructele de padure, sau cu bobite de ciocolata sau chiar stafide.
Preparare:
  1. Amestecam intr-un vas toate ingredientele lichide: ouale, laptele, esenta de vanilie si untul topit caldut sper rece,
  2. Intr-un vas separat amestecam ingredientele solide: faina amestecata cu parful de copt si zaharul.
  3. Turnam treptat ingredientele solide peste cele lichide si amestecam bine,
  4. Incorporam in aluatul obtinut ricotta bine scursa,
  5. Si murele, pe care eu le-am pus in aluat fara sa le dezghet,
  6. Umplem pe jumatate formele de muffins tapetate cu unt si faina sau cu hartiute pt muffins si le coacem in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25-30 minute.
  7. Le pudram cu zahar pudra vanilat si le servim.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!