Ingrediente:
  • 60 gr apa rece
  • 1 1/2 lingurita gelatina praf
  • 2 lingurite rom alb sau brun
  • 150 gr zahar
  • 2 lingurite apa rece
  • 6 galbenusuri
  • 400 gr frisca
Ingrediente praliné:
  • 100 gr zahar
  • 100 gr alune/migdale/susan (eu am folosit din toate 3 voi puteti pune oricare dintre ele)
  • 30 gr apa
  • zahar vanilat (optional)
Mousse au caramel et praline. Fin si aromat, cu un gust sublim de caramel si rom, acest ...
Fin si aromat, cu un gust sublim de caramel si rom, acest mousse m-a cucerit definitiv. Prepararea lui nu este complicata insa trebuie sa tinem cont de cateva lucruri ca sa ne iasa perfect.
Preparare praliné:
  1. Punem pe foc zaharul impreuna cu apa si din momentul in care incepe sa fiarba il mai lasam pe foc pentru 4 minute, dupa care adaugam alunele sau migdalele prajite.
  2. Migdalele sau alunele le bagati pentru 15 minute la 160 grade sau le puteti praji intr-o tigaie teflonata pentru cateva minute.
  3. Amestecati pe foc siropul de zahar impreuna cu alunele pana cand zaharul incepe usor sa se coloreze. Cand devine auriu, rasturnati totul pe o hartie de copt si lasati sa se racesaca,
  4. Dupa ce s-a racit, il mixam la robot dar nu marunt, sa ramana bucatele mai mari.
  5. Pentru decor am topit niste zahar iar apoi cu ajutorul unei linguri am facut diverse forme pe o hartie de copt, pe care le-am dezlipit usor cu lama unui cutit si le-am asezat deasupra mousseului.
  6. Asamblare: Asezam intr-un pahar un strat de praliné, apoi un strat de mousse, iar praliné si incheiem cu mousse, putin praliné, un strop de sos de ciocolata si decorul de zahar.
Preparare:
  1. Dizolvam gelatina in cele 60 gr apa rece si cele 2 lingurite de rom,
  2. zaharul il punem intr-o craticioara cu fundul mai gros, si il punem pe foc moderat sa se topeasca.
  3. In momentul in care este complet topit, il targem de pe foc si cu mare atentie (deoarece face bulbucei) adaugam cele 2 linguri de apa.
  4. Amestecam cu o lingura de lemn. Se va obtine un caramel cu o consistenta mai groasa.
  5. Adaugam acum TREPTAT gelatina dizolvata in apa (trebuie sa adaugam treptat deoarece daca adaugam totul dintr-o data se vor forma cocoloase. In cazul in care se intampla totusi acest lucru puneti din nou pe foc si amestecati pana la dizolvarea lor).
  6. Consistenta finala a caramelului va fi ca un sirop mai grosut,
  7. Mixam cele 6 galbenusuri la mixer (viteza maxima) si cand si-au schimbat culoarea si sunt pufoase reducem viteza mixerului si adaugam caramelul caldut spre rece peste galbenusuri.
  8. Mixam din nou la maxim galbenusurile si caramelul pana ce mousse-ul se va deschide la culoare si va deveni pufos (cam 7 minute),
  9. Mixam frisca (rece din frigider) dar nu o mixam pana devine tare tare. Cand mixerul incepe sa lase urme in frisca ne oprim.
  10. Adaugam jumatate din cantitatea de frisca peste mousse, si amestecam cu mare grija de jos in sus,
  11. dupa ce inglobam frisca in mousse rasturnam mousse-ul peste cealalta jumatate ramasa de frisca, si amestecam la fel cu mare grija de jos in sus.
  12. Acesta este mousse-ul caramel, pe care il bagam la rece pentru 1-2 ore dupa care il putem servi. Se mentine in frigider in acelasi stadiu pentru 2 zile.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!