Ingrediente:
  • 400 gr pulpa nectarine
  • 200 gr lapte condensat neindulcit
  • 150 gr zahar
  • 200 gr frisca lichida
  • 1 lamaie mica ( doar sucul)
  • 1 baton vanilie
  • migdale tocate marunt / samburi de pin
Inghetata de nectarine. Servim inghetata cu migdale tocate marunt sau cu samburi ...
In zilele calde de vara, nimic nu poate fi mai delicios decat o inghetata parfumata de fructe. Astazi va prezint o inghetata de nectarine, extrem de simplu de realizat si deosebit de gustoasa datorita prezentei laptelui condensat.
Preparare:
  1. Curatam nectarile de coaja si le taiem in bucati mici. Amestecam cubuletele de nectarine cu zaharul si le mixam pana obtinem un piure.
  2. Punem piureul obtinut intr-o craticioara pe foc mic pentru 5 minute sau pana cand zaharul se topeste complet dupa care stingem focul si adaugam semintele unui baton de vanilie. Acoperim craticioara cu un capac si o lasam sa se raceasca.
  3. Daca va deranjeaza prezenta semintelor de vanilie, puteti strecura piureul dupa ce s-a racit.
  4. Adaugam 200 gr de lapte condensat neindulcit peste piureul de fructe si amestecam bine. Dupa ce am incorporat laptele condensat, adaugam sucul unei lamai mici si amestecam din nou.
  5. Mixam 200 gr frisca pana ce incepe sa prinda consistenta si sa devina cremoasa apoi o incorporam amestecului anterior.
  6. Punem inghetata intr-un vas de plastic pe care-l acoperim cu capac si il bagam la congelator pentru 5-6 ore.
  7. Este foarte important ca in primele 2 ore sa scoatem inghetata din congelator din 30 in 30 minute si sa o mixam foarte bine. Facem acest lucru ca sa impiedicam formarea cristalelor de gheata.
  8. Servim inghetata cu migdale tocate marunt sau cu samburi de pin presarati pe deasupra.
  9. Pont util: Lasati vasul in care urmeaza sa punem inghetata la congelator pentru cel putin 2-3 ore. Daca este posibil, lasati-l peste noapte, acoperit cu capac, in congelator.
  10. Pont util: Folositi un lapte condensat cu o consistenta mai lichida si neaparat neindulcit. Daca laptele folosit de dumneavoastra este dulce, reduceti cantitatea zaharului din reteta.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!