Ingrediente:
  • 3 oua
  • 180 gr zahar tos foarte fin
  • 20 gr zahar vanilat
  • 225 gr faina
  • gem de fructe de padure sau alt gem la alegere
  • 150 ciocolata cu lapte
  • fulgi de migdale
  • 1 varf cutit sare
Fursecuri crocante cu migdale. Puteti sa-i parfumati cu ce doriti dumneavostra ...
Daca va plac fursecurile crocante, atunci cu siguranta or sa va placa si acestea. Se pot face cu cca 10 zile inainte de-a le servi si le putem conserva intr-o cutie de metal inchisa ermetic sau intr-un borcan mare. Puteti sa-i parfumati cu ce doriti dumneavostra: esenta de vanilie, lamaie, migdale, portocala, trandafiri, iasomie, etc. Eu am ales sa le dau gustul meu preferat, si anume, cel de vanilie.
Preparare:
  1. Mixam ouale impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si sarea la bain marie pana isi tripleaza volumul
  2. Scoatem vasul in care am mixat ouale din bain marie
  3. Cernem faina de doua ori si incepem sa o adaugam treptat mixului de oua, amestecand cu grija de jos in sus
  4. Aluatul final trebuie sa fie aerat si sa-si pastreze consistenta. Umplem un poche cu aluat si formam mici cerculete, de 3-4 cm diametru, in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  5. Lasam tava intr-un loc uscat pentru 10-12 ore
  6. Dupa perioada de repaus, preincalzim cuptorul la 150°C si coacem fursecurile pentru 12-15 minute
  7. Nu trebuie sa prinda culoare. Daca nu ii doriti foarte crocanti, ii lasati doar 12 minute la copt iar daca ii doriti crocanti bine, ii lasati 15 minute la copt
  8. Dupa ce s-au racit, ii putem imbraca total in ciocolata cu lapte (topita la bain marie si lasata apoi sa se raceasca ) sau doar partea externa
  9. Dupa ce ciocolata s-a intarit putin, ii decoram cu fulgi de migdale intregi,
  10. Am umplut cativa biscuitei cu gem de fructe de padure si mi-au placut extrem de mult asa ca puteti sa ii incercati si asa pentru ca sunt intr-adevar deliciosi!!

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!