Ingrediente:
  • 230 gr faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • 65 gr ulei
  • 150 gr zahar
  • 1 ou
  • 175 ml lapte
  • 1 varf de sare
  • 130 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 10 gr scortisoara
Doughnut muffins. Ii lasam pe un gratar sa se raceasca complet ...
Daca va place scortisoara, sa-i incercati neaparat pentru ca sunt foarte buni, desi un picut calorici. Dar daca-i mancati numai dimineata si nu mai mult de doi atunci nu aveti de ce sa va faceti probleme.
Preparare:
  1. Intr-un vas, amestecam uleiul cu zaharul, oul si laptele.
  2. In alt vas, amestecam faina cu praful de copt si un varf de cutit de sare.
  3. Adaugam amestecul de faina peste amestecul lichid si amestecam pana obtinem un aluat compact,
  4. Tapetam formele de muffins cu unt si faina si le umplem pe trei sferturi cu aluat.
  5. Ii coacem la 175 grade, cuptor preincalzit, pentru 15-20 minute. La suprafata trebuie sa ramana mai palizi iar marginile sa fie aurii.
  6. In timp ce muffinsii se coc, topim untul in cuptorul cu microunde sau pe foc foarte mic, si amestecam intr-o farfurie zaharul si scortisoara,
  7. Dupa ce scoatem muffinsii din cuptor, ii lasam 2-3 minute sa se racoreasca, dupa care ii scoatem din forma si ii inmuiem in untul topit (numai marginile aurii) pentru 2-3 secunde maxim, dupa care ii tavalim prin zaharul amestecat cu scortisoara.
  8. Ii lasam pe un gratar sa se raceasca complet si ii servim alaturi de un ceai, cafea sau lapte. Perfecti pentru micul dejun.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!