frosting:
  • 260 ml lapte
  • 100 ml cafea
  • 30 gr amidon porumb
  • 40 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 1 lingura faina de migdale (optional)
Ingrediente:
  • 200 gr faina
  • 10 gr praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat
  • 140 gr zahar
  • 60 ml lapte
  • 90 ml cafea lichida
  • 10 ml whisky
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 50 gr ciocolata alba (optional)
  • 50 gr ciocolata neagra (optional)
  • 1 plic zahar vanilat
Cupcakes cu cafea. Decoram cupcakes-ii cu crema de cafea si ii decoram ...
Le-am facut de doua ori in ultimele 4 zile si de fiecare data am facut cate 2 tavi asa ca nu va mai spun cat sunt de bune si pufoase si aromate ci va invit sa le incercati si voi daca iubiti dulciurile cu cafea la fel de mult ca mine. Puteti sa le faceti pentru masa de Craciun pentru ca sunt deosebit de gustoase! Va sfatuiesc sa folositi o fana f fina de migdale in caz ca va hotarati sa o folositi ca sa nu aveti probleme cand decorati cupcakes-ii. Eu am un sac a poche cu varful destul de subtire iar faina mea nu a fost fina fina asa ca am avut probleme cu ornatul pentru ca-mi ramanea cate o bucatica de migdale intepenita in varf si crema incepea sa iasa aiurea.
Preparare:
  1. Amestecam faina cu praful de copt, un varf de cutit de bicarbonat, zaharul si zaharul vanilat
  2. Topim untul apoi il lasam sa se raceasca
  3. Facem o cafea mai tare (daca doriti puteti folosi cafea decofeinizata) si o lasam sa se raceasca
  4. Peste ingredientele solide adaugam 1 ou, laptele, whisky-ul cafeaua si untul reci
  5. Amestecam pana omogenizam toaoate ingredientele. Nu folositi un mixer ci o lingura si nu amestecati aluatul indelung pentru ca vom obtine niste cupcakes nu foarte pufoase si gustoase
  6. Tapetam o forma de muffins cu hartiute apoi le umplem pe 1/2 cu aluat iar pe deasupra fiecarui mauffins punem bucatele mici de ciocolata alba si neagra. Puteti elimina ciocolata daca doriti
  7. Le coacem la 180°C, cuptor preincalzit, pentru 20-25 minute
  8. Pentru frosting, amestecam amidonul si zaharul intr-o craticioara mica
  9. Separat, amestecam laptele cu cafeaua apoi il turnam incet peste mixul de amidon si zahar, amestecand cu grija astfel incat sa nu se formeze cocoloase
  10. Punem craticioara pe foc mic si amestecam incontinuu pana cand obtinem o crema cu o consistenta semi-solida ( cca 10 minute)
  11. Luam craticioara de pe foc si lasam crema sa se raceasca complet
  12. Mixam untul la temperatura camerei pana se transforma in crema, apoi incepem sa adaugam treptat, lingura cu lingura, crema de cafea
  13. La sfarsit, daca dorim, adaugam 1-2 linguri de faina de migdale
  14. Decoram cupcakes-ii cu crema de cafea si ii decoram cum dorim

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!