al doilea aluat:
- primul aluat
- 100 gr faina de forta
- 130 gr lapte
Ingrediente:
- 40 gr faina de forta (manitoba)
- 40 gr lapte
- 25 gr drojdie proaspata/7 gr drojdie uscata
- 1 lingurita miere
- Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
- Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta prin forma si prin glazura crocanta de migdale.
al doilea aluat:
- adaugam peste primul aluat, 100 grame faina si 130 gr lapte caldut si amestecam. Lasam aluatul la crescut pentru 45 minute.
Preparare:
- Amestecam intr-un vas micut, drojdia dizolvata in lapte (daca folosim drojdie uscata o amestecam cu faina fara sa o dizolvam), faina si 1 lingurita de miere.
- Lasam aluatul la dospit 30 minute, intr-un loc caldut ferit de curenti de aer.
Iti recomandam
- Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
- Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
- Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
- O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
- Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
- Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
- Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
- Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
- Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
- Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Trimite CV
Casuta cu sugestii
Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!
Cautare
Introduceti mai jos ce vreti sa cautati