umplutura:
  • 150 gr unt
  • 100 gr zahar (alb sau brun)
  • 1 lingurita scortisoara (puteti pune mai multa daca doriti)
Ingrediente:
  • 500 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 60 gr zahar
  • 1 lingurita malt/miere
  • 60 gr unt topit si racit
  • 250 gr lapte caldut
  • 1 ou mare usor batut
  • zahar vanilat/esenta vanilie
  • un varf cutit sare
Cinnamon rolls. Am ales ceva simplu foc si bun pentru cafeaua de dimineata ...
Iar am cam ramas in urma cu publicarea retetelor dar incerc sa recuperez astazi pentru ca sunt putin mai libera . Saptaman asta am primit de la scumpul meu sot un nou robotel de bucatarie asa ca nu puteam sa nu incerc o reteta de aluat ca sa vad cum se misca. Am ales ceva simplu foc si bun pentru cafeaua de dimineata.
Manual:
  1. Punem faina intr-un vas, facem o gropita in centrul ei in care adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu o lingurita de miere sau malt
  2. Setam masina pentru framantat si dospit iar in momentul in care face beep-beep adaugam sarea
  3. Adaugam si restul ingredientelor si incepem sa framantam
  4. Cand aluatul a capapatat consistenta, adaugam sarea si framantam din nou pana obtinem o biluta elastica si compacta
  5. Lasam aluatul la crescut 1 ora intr-un loc caldut si ferit de curent
Preparare:
  1. Pentru robot:
  2. Punem in vasul robotului faina iar in centru ei drojdia dizolvata in putin lapte caldut si amestecata cu 1 lingurita de malt sau miere , oul usor batut, untul topit si racit, laptele caldut, aromele si zaharul
  3. Framantam aluatul cu ajutorul paletei in forma de carlig si cand a prins consistenta adaugam sarea si mai lasam robotelul sa framante 5-8 minute
  4. Lasam aluatul 1 ora la crescut intr-un loc caldut ferit de curent

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!