Umplutura:
  • 500 gr quark
  • 2 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 30 gr faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 1 lingurita ceai matcha
  • 1-2 plicuri zahar vanilat
  • In plus: 1 conserva de mandarine insiropate
Ingrediente:
  • Aluat: 250 gr faina
  • 125 gr unt rece
  • 125 gr zahar
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita rasa praf de copt
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita rasa gris
Cheesecake cu matcha si mandarine insiropate. Coacem cheesecake-ul in cuptorul ...
Este al doilea dulce facut in Germania si, desi am avut emotii in ceea ce priveste noul cuptor, mi-a iesit foarte bine si s-a papat cu foarte mare pofta. Matcha este un ceai japonez, obtinut prin fierberea frunzelor de ceai verde intr-o baie de aburi, uscate ulterior si apoi transformate intr-un praf fin. In principal se foloseste la cunoscuta ceremonie japoneza a ceaiului dar il regasim si in bucatarie in diferite dulciuri sau pentru a da o culoare naturala preparatelor.
Umplutura::
  1. Mixam quark-ul cu galbenusurile, adaugam faina amestecata cu un varf de cutit de praf de copt ( “aeriseste” crema de branza) si unul de sare data prin sita, zaharul si zaharul vanilat
  2. Mixam foarte bine albusurile si le incorporam usor cremei de branza, amestecand de jos in sus
  3. Scoatem aluatul de la frigider si incepem sa-l intindem cu grija pe planul de lucru usor infainat pana obtinem o foaie groasa de cca 0,3-0,5 cm
  4. Tapetam o forma cu unt si faina, punem cu grija aluatul in forma si ii pudram partea inferioara cu o lingurita de gris
  5. Adaugam jumatate din crema de branza peste aluatul din forma
  6. In cealalta jumatate de crema ramasa, adaugam 1 lingurita de ceai matcha, amestecam bine si o adaugam peste crema din forma
  7. Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 30 minute
  8. Il lasam sa se raceasca complet dupa care il ornam cu feliute de mandarine insiropate, scurse bine, sau cu orice alt fruct doriti dumneavostra
Preparare:
  1. Aluatul: Amestecam faina cu praful de copt si sarea, o dam prin sita si o punem intr-un vas de plastic
  2. Punem in centrul fainii untul rece de la frigider taiat in bucatele mici si incepem sa framantam cu buricele degetelor pana ce incorporam untul in faina si obtinem un aluat sfaramicios
  3. Adaugam zaharul, amestecam, si apoi galbenusurile usor batute cu furculita
  4. Framantam pana obtinem un aluat compact pe care-l invelim in folie de plastic si il bagam la frigider pentru 30-45 minute

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!