Ingrediente:
  • 150 gr biscuiti digestive
  • 130 gr unt
  • 1 lingura nuca de cocos deshidratata
  • 1 plic zahar vanilat
Crema de lapte de cocos:
  • 400 gr lapte de cocos dens ( la conserva)
  • 200 gr ricotta/urda de vaca/branza de vaci
  • 1 lingura miere
  • 16 gr gelatina in foi/ 13 gr gelatina praf
  • 125 gr zahar
  • 300 gr frisca
  • semintele unui baton de vanilie
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.
Preparare:
  1. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine cu o lingura.
Crema de lapte de cocos:
  1. Punem la inmuiat in apa rece foile de gelatina pentru 10 minute. Incalzim laptele de cocos pe foc mic pana ce este fierbinte. Atentie, nu trebuie sa fiarba!
  2. Stingem focul, adaugam gelatina bine stoarsa si amestecam bine astfel incat gelatina sa se topeasca complet. Lasam laptele sa se raceasca.
  3. Daca vrem sa il racim imediat, punem craticioara intr-un vas cu apa rece. Atentie sa nu intre apa in craticioara cu laptele de cocos.
  4. Mixam ricotta cu mierea, zaharul, zaharul vanilat si semintele unui baton de vanilie. Mixam frisca pana ce prinde consistenta. Nu trebuie sa fie foarte teapana si un pic mai cremoasa ca sa ne fie mai usor sa o incorporam in crema.
  5. Amestecam mixul rece de lapte de cocos si gelatina cu cel de ricotta si frisca mixata.
  6. Punem crema peste blatul de biscuiti si bagam cheesecake-ul la frigider pentru 4-5 ore. Eu l-am lasat pana a doua zi.
  7. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si neagra si servim . :)

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Recuperare parola

inapoi

Introduceti mai jos adresa dumneavoastra de email, iar noi va vom trimite un email cu instructiuni pentru recuperarea contului.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!