Crema de lamaie:
  • 250 gr ricotta
  • 250 gr mascarpone
  • 250 gr frisca
  • 9 gr gelatina praf
  • 4 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 1/2 lamaie (doar sucul)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 150 gr mure/zmeura/fragi/capsuni/etc
Ingrediente:
  • 150 gr piscoturi
  • 125 gr unt
  • 50 gr zahar
Cheesecake cu lamaie si mure. Adaugam restul cremei ramase si o intindem pe ...
Un minunat cheesecake, dulce si bun.
Preparare:
  1. Mixam piscoturile cu untul rece si zaharul
  2. Aseazam mixul obtinut intr-un cerc de tort de 24-26 cm si il presam foarte bine cu o lingura,
  3. Punem blatul la frigider cat timp pregati crema.
  4. Mixam ricotta impreuna cu mascarpone, zaharul, zaharul vanilat.
  5. Dupa ce sunt complet omogenizate, adaugam sucul de lamaie si amestecam.
  6. Punem la inmuiat gelatina in 4 linguri de apa rece pt 5 minute dupa care o topim pe bain marie si o lasam apoi 1-2 minute sa se raceasca.
  7. Adaugam gelatina in crema de lamaie, amestecam, iar la sfarsit adaugam cremei de lamaie, frisca mixata bine.
  8. Intindem 3/4 din crema peste blat dupa care adaugam murele si le impingem usor in crema.
  9. Adaugam restul cremei ramase si o intindem pe intreaga suprafata a tortului.
  10. Lasam tortul la rece pentru 2-3 ore, il ornam cu putina ciocolata rasa si mure si il servim.

Iti recomandam

Cheesecake cu lapte de cocos.
Cheesecake cu lapte de cocos. Punem pe deasupra carlionti de ciocolata alba si ...
Astazi, fiind sfarsit de saptamana si deci o zi mai libera cat de cat, profit de ocazie si va aduc reteta acestui simplu dar delicios cheesecake.. Mixam biscuitii cu untul rece, fulgii de cocos si zaharul vanilat. Asezam mixul in cercul pentru torturi, asezat pe un platou sau farfurie plata si il presam bine...
Vezi reteta
Tocanita de ciuperci.
Tocanita de ciuperci. Spre sfarsit potrivim de sare, piper, putina boia, adaugam patrunjelul ...
O mancarica tare simplu de incropit care merge si in zilele de post :). Tocam ceapa marunt si o punem la calit intr-o lingura sau doua de ulei. Dupa ce devine transparenta adaugam sucul de rosii, ciupercile curatate, spalate si taiate feliute destul de subtiri si o cescuta de apa. Acoperim cu capac si lasam ...
Vezi reteta
Copane de pui in crusta de seminte.
Copane de pui in crusta de seminte. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci ...
Printre sarmale, salata bouef si aperitive, am facut o pauza scurta foc ca sa postez aceasta reteta care se poate afla pe masa de Craciun daca doriti sa preparati si altceva pe langa retetele traditionale. Se fac repede foc si sunt gustoase atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o garnitura de carto...
Vezi reteta
Colomba Pasquale (cozonac de Paste).
Colomba Pasquale (cozonac de Paste). Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui ...
Colomba este dulcele traditional italian servit de Paste si desi echivalentul lui la noi ar fi cozonacul, nu seamana deloc cu el. L-am botezat, impropriu, cozonac pentru ca va fi mai usor de gasit in lista dulciurilor din sidebar. Consistenta seamana mult cu cea a panettone-lui dar este diferit de acesta pri...
Vezi reteta
Sirop de cirese.
Sirop de cirese. Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos ...
Este foarte racoros si aromat plus ca e mult mai sanatos decat cel cumparat.. Amestecam ciresele cu tot cu sambure, cu capsunile si apa si le zdrobim bine de tot dupa care le lasam la frigider pentru 24 ore. Dupa 24 ore, punem ciresele noastre intr-o bucata de tifon si stoarcem cat de bine putem tot sucul. Eu...
Vezi reteta

Trimite CV

Trebuie aleasa o regiune!
Trebuie ales un post disponibil pentru care doriti sa trimiteti CV!
Trebuie completat numele!
Trebuie completat prenumele!
Trebuie completata adresa de email!
Trebuie completat numarul de telefon!
Incarca un CV:
(* max.: 5MB, doar fisiere DOC sau PDF )
Va rugam incarcati un CV!!
Pentru a continua este necesar acordul cu termenii si conditiile Profi.
Pentru a continua este necesar acordul cu politica de confidentialitate Profi.

Casuta cu sugestii

Daca aveti sugestii, propuneri, intrebari, va rugam sa completati campurile de mai jos. Emailul dumneavoastra va ajunge la departamentul abilitat sa va raspunda!
Va multumim!